Shift 040
Image default
Mode en Kleding

Lange dag werken in de zorg? Zorg voor comfortabele kleding

Mensen in de zorg maken soms lange dagen. Een goed voorbeeld daarvan is de coronaperiode. Hierin hadden zorgmedewerkers diensten van wel 11 uur of meer. Als werkgever moet u ervoor zorgen dat het nog vol te houden is voor uw werknemers. Dit kunt u doen door meer mensen aan te nemen, maar ook door het werk comfortabeler te maken. Denk aan pauzemomenten, beloningen, maar ook de kleding en de schoenen van de medewerkers is belangrijk. Verder in dit artikel wordt besproken waarom dit zo belangrijs, en wat u als werknemer kunt doen om het werk comfortabeler te maken.

Eisen

Als ziekenhuis wilt u dat de besmettingen via kleding worden voorkomen. Dit is ook de reden dat uw medewerkers zorgkleding moeten dragen boven de eigen kleding. Deze kleding is dan ook gemaakt van katoen en kan dus ook makkelijk gewassen worden om bacteriën tegen te gaan.  Verder heeft een arts vaak een witte broek plus een jas, heeft een verpleegkundige een uniform, heeft een operatiemedewerker een scrubsuit en een lab medewerker een labjas. Verder is het ook verstandig om korte mouwen aan te schrijven. De reden hiervan is ook dat de onderarmen bloot blijven en dat de besmetting via de kleding lager blijft. Lange mouwen kleding kan, maar het beste is wel om deze opgestroopt te hebben.

Pasvorm

Naast deze eisen is het belangrijk dat de kleding lekker zit voor uw zorgmedewerkers. Dit heeft in eerste instantie te maken met de maat van de kleding. Te grote kleding kan het werk belemmeren en komt ook niet goed over. Te kleine kleding gaat vervelend zitten, en een lange dienst is dan bijna niet vol te houden. Daarbij heeft ook iedereen andere lichaamsbouw. Dit kan dus betekenen dat ook iedereen eigen voorkeuren heeft. Als werkgever is het belangrijk om voor iedereen persoonlijke kleding aan te schaffen.

Meerdere setjes

Als de maat en pasvorm bepaalt is voor de werknemer, dan is het ook handig om meerdere setjes aan te schaffen. Zo hoeft de medewerker niet steeds de kleding te wassen, en kan deze medewerker een nieuw setje pakken. Ook wilt u niet dat medewerkers met vieze kleding gaan werken natuurlijk.

Opbergvakken

Opbergvakken kunnen erg handig zijn voor zorg medewerkers. Hier kunnen zij hun telefoon of andere spullen kwijt zonder dit elke keer vast te houden. Ook kan het voor medewerkerslekker zijn om met de handen in de zakken te lopen. Dit wordt door veel mensen ook als zeer prettig ervaren.

Schoenen

De schoenen zijn een essentieel onderdeel van de outfit van een zorgmedewerker. Een zorgmedewerker maakt veel meters op een dag, en dan is het fijn om comfortabele schoenen e hebben. Het comfort is in vele malen belangrijker dan de uitstraling.