Shift 040
Telefonie

Onbelangrijke dringende telefoontjes

Als een startende ondernemer kan je het nog wel eens erg zwaar krijgen. Een lastige competentie is vaak het goed kunnen plannen. Klinkt misschien heel simpel, maar is niet altijd even makkelijk voor iedereen en kan daarom de oorzaak van veel stress zijn. Dit is al helemaal het geval als je zo iets uitdagends begint als een nieuwe onderneming. Het kan daarom geen kwaad om even snel een lesje plannen er door heen te jagen.

 

Wat is plannen? Plannen is op een effectieve wijzen doelen en prioriteiten bepalen met de daarvoor benodigde tijd en middelen. Slechte planners zijn vaak de mensen die niet erg flexibel zijn of juist niet zo ordelijk. Voordat je dus begint met het plannen kan het helpen te kijken naar je flexibiliteit. Vervolgens is het belangrijk om goed de prioriteiten te kunnen bepalen van elke actie. Een evenement of actie kan misschien belangrijk zijn, maar niet dringend. Je kunt in de matrix van Eisenhower invullen waar elke actie thuis hoort. Op basis van dat resultaat kun je dan bepalen wat nou ook daadwerkelijk dringend gedaan moet worden. Je wilt natuurlijk niet de onbelangrijke dingen als eerste doen, behalve als ze dringend zijn.

 

Helaas zijn sommige dingen niet altijd in te plannen. Het is moeilijk daar rekening mee te kunnen houden. Het beste wat je zelf kan doen is flexibel zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld denk aan telefoontjes. Deze zijn niet altijd even belangrijk, maar wel erg dringend zoals je het inde matrix kunt aflezen. Een telefoontje vraagt namelijk direct je aandacht. Maar je bent uiteindelijk vooral bezig met belangrijke dingen van andere mensen.

 

Het is daarom effectief om deze onbelangrijke, maar toch dringende zaken, te delegeren. Als kleine ondernemer kun je dan denken aan het gebruik van zo iets als een antwoordservice. Door het uit te besteden hoef je je als ondernemer niet meer rekening te houden met de telefoonopname. Wordt niet meer onderbroken door dringende niet belangrijke zaken en kunt je richten op wat voor jou wel belangrijk is.  

Klik hier voor de site : https://www.bizziphone.com/