Shift 040
Image default
Verbouwen

Alle voordelen van een PU gietvloer op een rijtje

Gietvloeren zijn er in vele soorten en maten. Al deze vloeren bieden het voordeel dat ze de ruimte waarin ze aangebracht worden groter en netjes laten lijken doordat er een egale strakke vloer in ligt. Een gietvloer voor in de badkamer kan gemaakt worden uit cement, kunsthars, of troffel. Polyurethaan en epoxy zijn beide vormen van kunsthars. Epoxy is voordeliger, maar door de lage flexibiliteit gevoeliger voor scheurvorming. Daarom moet deze vloer op een stabiele ondergrond aangebracht worden die niet uitzet of krimpt met temperatuurveranderingen. Epoxy wordt dus vooral gebruikt in grote industriële hallen. Een PU gietvloer is maar een paar millimeter dik en relatief elastisch. Daardoor kan deze vloer goed gebruikt worden als renovatievloer, want hij kan over de meeste bestaande vloeren heen gegoten worden.

Het gebruik van PU gietvloeren in verschillende ruimtes

Een PU gietvloer zal door zijn flexibiliteit zelden scheuren of krassen en wordt daarom vaak in de badkamer aangelegd. Ook is het materiaal relatief goed isolerend, het dempt een val en het voelt comfortabel aan. Als u de gietvloer wilt combineren met vloerverwarming in bijvoorbeeld de woon- of badkamer, dan kan dat zonder problemen. De gietvloer kan vermengd worden met allerlei kleuren waardoor u oneindige mogelijkheden heeft om een ruimte een bepaalde uitstraling mee te geven. Ook is het materiaal van een PU gietvloer waterdicht en makkelijk schoon te maken waardoor het uiterst geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, douche, wc of keuken. Het materiaal is van zichzelf niet glad, maar voor extra zekerheid is het mogelijk om een extra antisliplaag aan te brengen.  

Een gietvloer is gemakkelijk zelf aan te leggen

Gietvloeren zijn verrassend makkelijk zelf te leggen. Op de website van Decochip vindt u instructies en verschillende materialen. U kunt een PU gietvloer bestellen in een pakket dat alle lagen van de vloer en verschillende benodigdheden bevat om uw oude vloer voor te bereiden. Ze leveren per vierkante meter waardoor zelfs voor een kleine badkamer geen materiaal over hoeft te blijven.