Shift 040
Image default
Vervoer en transport

Hoe belangrijk is planning voor rijscholen

Bij het starten van je rijschool kun je vaak nog het overzicht bewaren van de zaken die er toe doen. Dit veranderd naarmate je meer afspraken in je agenda krijgt. Planning wordt daarom steeds belangrijker op operationeel gebied. De vraag is daarom: hoe zorg je ervoor dat je rijschool planning eenvoudig verloopt?

Een goede planning begint bij een goed systeem

Het niet altijd even voor de hand liggend om zelf de planning van je rijschool bij te houden. Om het plannen van leerlingen eenvoudiger te maken is rijschoolsoftware een goede oplossing. De software is zo ontworpen dat het de rijschool en instructeur ondersteund en het planningsproces eenvoudiger maakt. Zodoende kan je zelf je planning doen met één paar handelingen. De software biedt zelfs de optie aan leerlingen om zelf binnen de toegestane uren lessen te plannen.

Het efficiënt plannen van je lesdag

Voordat je een planning gaat maken moet je gaan inschatten hoeveel lesuren per dag, per week en per maand er gereden gaat worden. Planning vervolgens je leerlingen in binnen jouw rooster. Vergeet daarbij niet dat er ook reistijd tussen elke leerling bestaat en welk voertuig je inzet. Mocht het van toepassing zijn kijk dan ook of de leerling automatisch of handgeschakeld lest. Neem voor de dag begint nog even de planning door en kijk in welke voertuig je rijdt, waar je naartoe moet en of er eventueel nog bijzonderheden zijn.                          

Plan direct de volgende les in

Om zoveel mogelijk structuur te creëren in het planproces is het verstandig om gelijk na de les de volgende les te plannen. Probeer dit daarom als vast moment aan te houden na elke les. Zodoende kun je gelijk controleren of de planning kloppend is en dat er geen dubbele afspraken in de agenda staan. Met rijschool software is het zelfs mogelijk om het plannen deels uit handen te geven. Je kunt bijvoorbeeld je leerling toestemming geven om binnen jouw werkuren zelf zijn of haar lessen te plannen. Wel zo handig!

Stuur een geautomatiseerd bericht

Ten tijden van het uitvallen van een les kan het handig zijn om snel al je leerlingen op de hoogte te brengen. Maar ook als er een vervangende leerling gezocht moeten worden als er een les is afgezegd. Zo is het mogelijk om al je leerlingen een automatisch bericht te sturen om zo de agenda alsnog gevuld te krijgen. Berichten kunnen geheel aangepast worden aan het doel van het bericht.

Zorg dat je op tijd een machtiging geeft voor het CBR

Naast het plannen van rijlessen is planning bij examens ook ontzettend belangrijk. Waarbij het vooral belangrijk is dat leerlingen op tijd gemachtigd worden bij het CBR. Zonder machtiging kan er namelijk geen examen gepland worden bij het CBR. Zowel bij theorie, tussentijdse toets of een praktijk examen. Kortom, met een goede planning kun je meer rijlessen geven en dus ook meer omzet behalen.

https://www.dation.nl/planning-rijschool/

Gerelateerde artikelen

Touringcar huren voor dagje-uit

Snorscooter van Polderscooter

Op zoek naar een Verhuisbedrijf in Eindhoven?