Shift 040
Woning en Tuin

Nare klusjes in het huishouden

In het huishouden heb je zo nu en dan rot klusjes zitten waar je absoluut geen zin in hebt. Af en toe weerhoudt dit je er dan ook van om het rot klusje dan daadwerkelijk uit te voeren. Wij zetten in dit artikel een paar nare klusjes op een rij en geven je dan ook gelijk handige tips en tricks om ze toch uit te kunnen voeren.

 

De vuilnisbak schoonmaken

 

Je vuilnisbak schoonmaken kun je het beste buiten met een tuinslang of met een hogedrukspuit doen. Mocht het niet lukken om het buiten te doen, dan kun je het ook gewoon in de douche of in je badkuip doen. Doe er gewoon een klein beetje chloor of Dettol in en reinig de vuilnisbak zo om deze schoon te krijgen. Zorg dat het water lekker heet is en laat de vuilnisbak achteraf ook goed drogen.

 

De voegen schoonmaken

 

Na de voegen wit maken wil je de voegen natuurlijk ook graag zo wit mogelijk houden. Je voegen schoonmaken is normaal wel een standaard rot klus. Een tip hierbij is om water met bleekmiddel te mengen en dan de voegen schoon te maken met een tandenborstel. Dit werkt ook bij schimmels.

 

De ramen lappen

 

De ramen lappen lukt het beste wanneer je het doet op een grijze dag en een beetje spoelglans toevegt aan het hete water toevoegt. Gewoon sponzen en erna droogtrekken. Nog beter is om een beetje autoshampoo aan je water toe te voegen. Hiermee voorkom je dat de regen veel vlekken achterlaat.

 

De stofzuigerzak vervangen

 

Dit kan zeker zonder dat je een stofwolk in je gezicht krijgt. Plak eerst het gat in de zak goed af met tape voor je de volle zak eruit haalt. Wanneer je een zakloze stofzuiger hebt kun je deze het beste in de buitenlucht legen. Houd de stofzuiger zo diep mogelijk in de vuilnisbak en schudt hem zo rustig leeg.

 

De was vouwen

 

Dit is echt een hele simpele klus met een vouwbord. Kijk bijvoorbeeld online op Marktplaats of bij Blokker in de winkel voor een exemplaar, deze koop je al voor amper een tientje. Je kunt er ook zelf een maken als je hier zin in hebt, op YouTube staan hier genoeg tutorials voor. Zoek op: ‘folding board tutorial’ en je hebt er zo een gemaakt.

 

Klik hier voor de site : https://www.voegxpert.nl/