Shift 040
Image default
Woning en Tuin

Zo kies jij de ideale witte trapleuning

Het uitkiezen van een nieuwe witte trapleuning is vaak een spannend proces: er is zoveel keuze! Het vinden van die perfecte witte trapleuning kan daarmee ook een beetje overweldigend voelen. Toch is het vinden van die ene trapleuning niet al te lastig, mits je zorgt voor een goede voorbereiding en een handig stappenplan. Gelukkig hebben wij dit al voor je uitgewerkt. Wat de beste volgorde van keuzes maken is, lees je hieronder.

 

Stap 1: Zoek een passende tint wit

We beginnen bij het uitzoeken van de kleur van je nieuwe trapleuning. Hoewel we op zoek zijn naar een witte trapleuning, betekent dat niet dat je over de kleur niet meer na hoeft te denken. Er zijn namelijk verschillende tinten wit te verkrijgen. De meest bekende zal de zijdeglans witte trapleuning zijn. Deze speciaal gepoedercoate trapleuning ziet er enorm strak en modern uit en de combinatie met het warme hout maakt dit helemaal af. Wil je iets meer van het originele karakter van het hout behouden? Dan kun je beter kiezen voor een gekleurde behandelingsolie. Deze olie beschermt namelijk het hout tegen beschadigingen, maar is ook gemaakt om de kleur van de houten trapleuning aan te passen. Zo krijg je een iets minder heftige witte kleur, waar authentieke details zoals knoesten nog wel zichtbaar zijn.

 

Stap 2: Bepaal je favoriete uitvoering

Een houten trapleuning bestaat in meerdere varianten. Zo kun je kiezen voor een strakke rechthoekige trapleuning. Je kunt ook kiezen voor een sleutelvormige trapleuning. Deze volgt de contouren van een standaard sleutelgat, met een verruiming aan de bovenkant die smaller afloopt naar het midden. Een sleutelgat-trapleuning voelt daarom erg fijn aan wanneer je deze vast pakt. Wellicht de meest bekende uitvoering is de ronde trapleuning. Deze klinkt misschien wat oubollig, maar met een frisse witte verflaag is deze uitvoering een stuk hipper dan je misschien denkt.

 

Stap 3: Kies de mooiste leuningdragers

Met leuningdragers bevestig je de trapleuning aan de muur. Dit doe je door enerzijds de trapleuning te bevestigen aan het zadel en anderzijds de drager te bevestigen aan de muur.

Het zadel moet passen bij de trapleuning die je hebt uitgekozen. Zo is er voor een ronde trapleuning een gebold zadel en voor een rechthoekige trapleuning een platter zadel. Op deze manier kun je de trapleuning het makkelijkste monteren.

Voor de bevestiging aan de muur zijn er twee uitvoeringen. De eerste hiervan is de traditionele bevestiging. Hierbij kun je simpelweg de leuningdrager met wat schroeven door de voorgeboorde gaten monteren. Wil je niet dat het montagemateriaal achteraf nog zichtbaar is, kies dan voor een blinde montage. Alles wordt dan netjes aan de achterkant van de leuningdrager weggewerkt.

 

Gerelateerde artikelen

Lekker werken in je eigen tuin!

Trap bekleden

Houten dakkapel