Shift 040
Image default
Zakelijk

Handige IT-diensten voor ondernemers

Nieuwe laptops aanschaffen, nieuwe smartphones installeren, updates uitvoeren, programma’s installeren, pc’s onderhouden en oude apparaten afvoeren, er gaat ontzettend veel tijd en kosten in zitten. Er zijn verschillende IT-diensten die het wat makkelijker maken voor bedrijven en ondernemers. Ze nemen verschillende dingen uit handen of zorgen ervoor dat dingen automatisch geregeld worden. Hieronder staan een aantal IT-diensten beschreven.

IT lifecycle management

Er gaat veel tijd zitten in het bijhouden van de voorraad van apparaten, nieuwe apparaten bestellen, uitpakken, installeren, oude apparaten afvoeren en administratie bijhouden. Hoe fijn is het, als deze punten allemaal uit handen worden genomen? Met IT lifecycle management worden bovenstaande punten allemaal automatisch geregeld en bijgehouden. Een digitaal programma houdt bij welke eindgebruikers welke apparaten hebben. De eindgebruikers kunnen in de online omgeving zelf hun nieuwe devices uitkiezen en bevestigen welke apparaten ze inleveren. Het programma maakt vervolgens een plan met welke apparaten moeten worden ingekocht. Daarnaast maakt het programma een agenda aan, gebruikers kunnen hierin een afspraak inplannen voor het uitbreiden, vervangen, repareren of updaten van hun apparaten. Hierdoor hoeft er geen contact meer opgenomen te worden via de mail of de telefoon, dit scheelt een hoop tijd. Je krijgt zicht in hoelang iedere werkzaamheden duren en je kunt de actuele status van een uitrol bekijken. De IT-afdeling van het bedrijf wordt niet langer opgezadeld met het installeren van nieuwe apparaten, het uitvoeren van updates en installeren van software. Deze handelingen worden allemaal uit handen genomen. Hierdoor kan de IT-afdeling zich volledig focussen op hun belangrijke werkzaamheden.

Alles wordt vastgelegd in het onlineprogramma, hierdoor heb je duidelijk zicht op hoe afspraken verlopen, de planning, hoever een uitrol is en hoe lang werkzaamheden duren. Aan de hand van deze informatie kun je werkzaamheden bijsturen. Je hebt duidelijk inzicht in wie welke apparaten heeft, welke apparaten zijn ingenomen en welke apparaten aangeschaft moeten worden.

Als specialist op dit gebied raden wij de volgende IT-partij uit Nieuwegein aan: NEG-ITSolutions.

IT-kiosk en IT-locker

Een IT-kiosk en een IT-locker zorgen ervoor dat medewerkers eenvoudig toegang hebben tot de apparaten en accessoires die ze nodig hebben. Ze hoeven geen eeuwen meer te wachten op een nieuw toetsenbord of hun gerepareerde laptop. De IT-kiosk is een machine die vooral gericht is op de uitgifte van kabels, muizen, toetsenborden, inktcartridges en headsets. Met een persooneelspas haalt een medewerker zelf een nieuw toetsenbord uit de kiosk wanneer hij deze nodig heeft. De software in de kiosk houdt alles bij en registreert welke medewerker, welk product meeneemt. De IT-locker is een veilige opslag voor, bijvoorbeeld laptops. Ook deze locker kunnen medewerkers openen met hun personeelspas. Zo kan een medewerker, bijvoorbeeld een nieuwe smartphone uit de locker halen en direct aan de slag. Of in het geval van een kapotte laptop, kan deze in de locker gezet worden voor reparatie en kan een tijdelijke laptop worden meegenomen.

DaaS (ook wel Device as a Service genaamd)

Het aanschaffen van apparaten kost veel geld en er gaat een hoop tijd in zitten. Device as a Service is hier een goede oplossing voor. Bij Device as a Service betaal je alleen voor het gebruik van de apparaten en niet voor het apparaat zelf, wat een hoop kosten bespaard. Je betaalt een vast bedrag per maand per apparaat, hierdoor hoef je niet in een keer grote investeringen te doen. Wanneer het aantal werknemers groeit kun je gemakkelijk een extra apparaat aanschaffen. Of een apparaat inleveren, nadat er een medewerker is weggegaan. Je kan op deze manier dus gemakkelijk op- en afschalen. Ook hierbij zorg je ervoor dat de IT-afdeling zich weer met hun belangrijke taken bezig kunnen houden. Ze krijgen geen nieuwe apparaten meer in handen die ze moeten installeren en klaar moeten maken voor gebruik. Wanneer de apparaten die medewerkers gebruiken niet langer aan de eisen voldoen, kun je deze op laten halen en upgraden naar nieuwere apparaten. Op deze manier werken je medewerkers altijd met hardware die volledig voldoet aan de eisen, zodat ze hun werk goed kunnen uitvoeren.

Er zijn genoeg oplossingen te vinden om wat IT-werkzaamheden uit handen te nemen. Tegenwoordig wordt er steeds meer gedigitaliseerd en zijn er steeds meer automatische programma’s die van alles voor je kunnen regelen. De bovenstaande IT-diensten zijn echt gericht op bedrijven en nemen een hoop werk uit handen!