Shift 040
Image default
Bedrijven

3 x tips voor het kiezen van een kinderdagverblijf

Als ouder zijnde zal je na een tijdje op het punt komen dat de kinderen niet meer de hele dag thuis zijn en dat ze naar een kinderdagverblijf gaan. Wanneer je weer moet gaan werken zal je zien dat het erg handig is om de kinderen overdag toch even naar een verblijf te kunnen brengen. Zo kun je met een gerust hard werken overdag en om vijf uur de kinderen weer ophalen. Maar hoe kies je een geschikt kinderdagverblijf dat precies bij jouw wensen als ouders past? Lees verder voor 3 handige tips om dit voor jezelf te kunnen bepalen.

Visie

Wat het allerbelangrijkste is om meteen te weten is de visie van het kinderdagverblijf waar je naar kijkt. Zo denkt een kinderopvang in Rijswijk bijvoorbeeld dat kinderen het beste leren van andere kinderen en moedigt deze kinderopvang in Rijswijk het samen leren dus sterk aan. Andere kinderdagverblijven focussen juist op de persoonlijke groei van je kind. Beide visies zijn juist natuurlijk! Het gaat er puur om wat jij voor je kind wilt en wat jouw waardes rondom opvoeding zijn. Zorg dus dat deze duidelijk voor jezelf zijn wanneer je een kinderopvang in Rijswijk kiest. Wanneer een kinderdagverblijf dit niet op hun website heeft staan kun je natuurlijk het altijd gewoon telefonisch even navragen. Zij snappen ook dondersgoed dat jij het allerbeste voor je kind wilt en zullen dit graag voor je willen beantwoorden.

Beoordelingen

Kijk naar Google Reviews van een kinderdagverblijf. Natuurlijk zijn er altijd mensen die niet tevreden met iets zullen zijn, maar als je een terugkerend thema leest dat jou niet aan staat kun je beter kiezen voor een ander kinderdagverblijf. Het allerbeste is om andere ouders te consulteren over hun ervaringen bij een kinderdagverblijf. Vraag aan ze of afspraken worden nagekomen en hoe de communicatie met het personeel verloopt.

Kinderen

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de ervaringen van je kind of kinderen bij een kinderdagverblijf. Hoe voelen ze zich als ze zich thuiskomen na een dagje spelen. Merk je dat ze blij en opgewekt zijn? Of zijn ze juist een beetje somber en bedompt? Veel kinderdagverblijven bieden ook een proef dag aan zodat je kunt zien hoe je kind reageert op deze nieuwe omgeving.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/