Shift 040
Image default
Bedrijven

Breng een fijne dag door in gastvrij Giethoorn

Ben je op zoek naar een leuk idee voor een dagje uit in eigen land? Dan is Giethoorn een prima idee. Dit veendorp in Overijssel is wereldberoemd vanwege de waterrijke omgeving. In Giethoorn heeft iedereen een boot. Er is maar één weg en die is alleen geschikt voor voetgangers en fietsers. De rest van het vervoer gaat over het water. De Giethoorn bootverhuur is één van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor ruim 2.000 inwoners van Giethoorn. Jaarlijks bezoeken wekelijks duizenden mensen het dorp om te genieten van de fraaie omgeving. Een groot deel van Giethoorn is officieel Beschermd Dorpsgezicht. 

Varen is leuk voor iedereen

Vrijwel iedereen heeft een fascinatie voor water. Varen is het leukste dat er is. Zeker als dat gebeurt op kalme binnenwateren waardoor zeeziek worden niet aan de orde is. De punters die je kunt huren bij de Punterwerf in Giethoorn hebben een elektrische motor. Ze zijn stil en milieuvriendelijk. De bediening is eenvoudig. Ook als je geen ervaring hebt met het besturen van een boot moet het lukken om er veilig mee te varen. Uiteraard krijg je voordat je vertrekt instructie en advies over het in acht nemen van veiligheidsregels op het water. Je huurt een punter voor minimaal anderhalf uur. De boot biedt plaats aan maximaal 6 personen. 

Huur je punter gemakkelijk online

Het huren van een punter in Giethoorn kun je thuis online regelen. Op de website van de Punterwerf vind je het reserveringsformulier. Hier geef je aan op welke datum je een bootje wilt huren. Je kunt ook meerdere boten reserveren voor een groter gezelschap. Geef de gewenste huurtijd aan en rond je reservering af. Op de dag van je bezoek aan Giethoorn ligt de boot voor je klaar en kun je direct vertrekken voor een hopelijk zonnige tocht over het water.