Shift 040
Image default
Bedrijven

5 tips om je verbouwing te laten slagen

Ga je verbouwen? Hier een handleiding om alles soepel te laten verlopen.

Zet alles op papier

Voordat je alle muren gaat slopen, moet je er zeker van zijn dat de plannen voor de verbouwing helemaal kloppen. Meet alle ruimtes op en maak een tekening van de nieuwe indeling. Huur je een klusbedrijf in, zorg ervoor dat duidelijk vastgelegd wordt wat gemaakt moet worden en waar het bedrijf voor verantwoordelijk wordt gehouden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als materiaal stuk is of het bedrijf niet komt opdagen?

Maak een goede planning

Voor je eigen gemoedsrust is het goed om een planning te maken van alle klussen. Maak een ruime inschatting van de tijd die je nodig hebt. Stel je krijgt nieuwe deuren, een nieuwe vloer én een nieuwe keuken, dan moet je dat niet op dezelfde dag plannen. Zorg dat je speling houdt, want anders kom je in de knoei met container huren. Bedenk ook of je een paar dagen verlof wilt nemen voor de verbouwing.

Maak ruimte in je huis

Maak voordat je gaat klussen de betreffende ruimte leeg. Zo voorkom je dat je ergens tegen stoot. Lukt dat niet dan kun je ook je meubels aan de kant schuiven en bedekken met een doek zodat er geen verfspatten of krassen op komen. Haal sowieso alle kleine, breekbare spullen weg. Geef op de dag van de verbouwing eventuele werklieden de ruimte. Kijk hen niet de hele tijd op de vingers. Mocht er iets mis gaan, kun je dat daarna nog even aangeven. Zo houd je ook tijd over om je op je eigen klusjes te focussen.

Ga een container huren

Als je door de verbouwing veel afval hebt, is het raadzaam om een container te huren. Dit hoef je niet al maanden van tevoren te doen, je kunt hem het best huren als je hem ook daadwerkelijk nodig hebt. Let er wel op welke soort container je huurt: niet alles mag in dezelfde bak.

Schakel hulptroepen in

Trommel vrienden en familie op om te helpen tijdens de verbouwing. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook. Wanneer je een kastje in elkaar wilt zetten of een muur moet slopen, kun je die hulp goed gebruiken.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/