Shift 040
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over de verschillen tussen een bubbelbad en een hottub

Heerlijk even bijkomen na een lange werkdag, samen met je geliefde. Dit kun je doen op de bank, maar wie wil er nu niet vertoeven in een bubbelbad. Of is het een hottub? Vaak worden deze termen door elkaar gebruikt, terwijl er wel degelijk grote verschillen zitten in deze spabaden. Daarnaast zijn er allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo heb je baden voor twee, maar wil je genieten met je hele gezin dan past bijvoorbeeld een 4 persoons bubbelbad beter. Maar een hottub kan ook geschikt zijn voor vier personen. Om jou te helpen in je keuze, leggen we je in dit artikel uit wat de verschillen zijn tussen een bubbelbad en een hottub.

Hottub

Een hottub kenmerkt zich als een ronde tobbe met daarnaast een hout gestookte kachel als warmtebron. De buitenkant is vaak van hout, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Deze hottub dient buiten te staan en kan daarbij ook geplaatst worden onder een veranda. Waar je voor bubbelbaden allerlei pompen en dergelijke nodig hebt, is dat bij de hottub niet zo. In tegenstelling tot het 4 persoons bubbelbad, beschikt de hottub over een kachel met daarin een waterreservoir. Deze wordt door het vuur verwarmd. Hierdoor ontstaat een automatische en natuurlijke circulatie van water. Wil je zonder al te veel poespas en zonder enig geluid van waterpompen genieten? Dan kun je genieten van het knapperend vuurtje van de hout gestookte hottub.

Bubbelbad

Als je meer wil dan alleen warm water en je houdt van massages, dan is een bubbelbad meer iets voor jou. Het bevat extra’s zoals massage jets, lichteffecten en ingebouwde speakers. Via de welbekende inspuiters wordt lucht geblazen in het bubbelbad, waardoor het water gaat bubbelen. Een 4 persoons bubbelbad is uiteraard leuk voor je gezin, al is het bij een bubbelbad belangrijk om de kosten in de gaten te houden. Doordat er massageonderdelen zijn, lichteffecten en soms zelfs de speakers, kan het stroomverbruik hoog oplopen. Voordat je een bubbelbad zou willen aanschaffen is het dus ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je bubbelbad aangesloten is op een aparte stroomgroep.

https://outathome.com/nl/spa-bubbelbaden/hottub-spa-afmetingen/kleine-spa-4-personen