Shift 040
Image default
Bedrijven

De standbouwer: stille kracht achter het beurssucces

Op een beursvloer is het een drukte van belang, mede door de opvallende en soms enorm grote beurs stands. Sommige bedrijven vinden het de moeite waard om te investeren in een groot oppervlak aan standruimte en daar een grote constructie neer te zetten. Dat deze aanpak werkt is duidelijk, want bij deze stands is het altijd een drukte van belang. Het is echter niet in alle gevallen nodig om zulke grote beurs stands neer te zetten om succes te hebben op een vakbeurs. Het is vooral belangrijk om op een goede plek te staan in een opvallende stand.

Rol van de standbouwer

De standbouwer speelt een belangrijke rol bij het realiseren van beurs stands. Zij zorgen er in eerste instantie voor dat er in hun bedrijf een mooie stand wordt ontworpen, die gemakkelijk kan worden opgebouwd en afgebroken. Ook is er aandacht voor handige extra’s, zoals een afsluitbaar kastje. Daar kunnen waardevolle spullen in worden gedaan als het erg druk wordt of als de bemanning van de beurs stands even weg moeten. De standbouwer is er ook verantwoordelijk voor dat de beurs stands klaar staan op de beursvloer als de beurs opent.

Servicegericht

Een standbouwer is gewend aan werk buiten kantoortijden. Dat is nodig, want het inrichten van een beursvloer is bijzonder stressvol, vanwege de drukte. Elk bedrijf wil immers op hetzelfde moment de beurs stands opbouwen. Dat betekent dat je als standbouwer de routes rondom de evenementenhallen en de parkeerplaatsen goed moet kennen. Een standbouwer heeft de instelling dat het werk altijd op de eerste plaats komt. Ze zijn bereid om in de avonden, nachten en weekenden door te werken als dat nodig is. Als bezoeker aan een beurs heb je daar geen erg in. De standbouwer is echt een stille kracht.