Shift 040
Image default
Bedrijven

Definitief besparen met ledlampen

Een recent project van LED specialist Led Design Holland betreft Groenhof Optiek in Amstelveen. Voor deze optometrie en contactlenzen speciaalzaak heeft Led Design Holland de complete verlichting vervangen door moderne led-armaturen. Het zal u niet verbazen dat in een optiekwinkel goed licht van essentieel belang is. Om de leestest (het lezen van de zwarte letters op het witte vlak om te bepalen of een bril nodig is en in welke sterkte) te kunnen doen, is voldoende licht essentieel. Aanvullend zorgen passende lampen ervoor dat de monturen in de shop goed zichtbaar zijn.

Hoe werkt het ook al weer: het oog en licht? We leggen het kort uit. De iris, ook wel het regenboogvlies genoemd, is de verlenging van het vaatvlies aan de voorkant van het oog. Dit gekleurde deel van het oog zorgt ervoor dat er niet te veel maar ook niet te weinig licht het oog binnenvalt. Dat binnenvallen gaat via de pupil, de opening in de iris. Achter de iris en de pupil ligt de ooglens die er samen met het hoornvlies voor zorgt dat er een scherp beeld op het netvlies valt. Een andere naam voor het netvlies is retina. De retina bestaat uit staafjes en kegeltjes van zintuigcellen die contrast en kleur weergeven. Dankzij lichtprikkels op het netvlies ontstaan impulsen in het zenuwstelstel.

Terug naar Groenhof Optiek, een van de vele tevreden klanten van Led Design Holland. De zaak is uitgerust met gloednieuwe plafond-, tafel- en muurlampen. Al die leds zijn zuinig en efficiënt en ze gaan jarenlang mee. Ze zorgen voor een structureel lager uitvallende energienota. Groenhof ziet de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet. Sinds 1979 is de brillenwinkel gevestigd in het winkelcentrum met dezelfde naam in Amstelveen. Eigenaar Rob Faas had sinds het begin oog-zorg hoog in het vaandel. Hij heeft het bedrijf groot en succesvol gemaakt. Dochter Leoniek heeft het stokje inmiddels overgenomen. Met een frisse blik en evenveel toewijding als pa zorgt zij ervoor dat Groenhof Optiek een van de betere brillen- en contactlenzenwinkels van ons land blijft.

Wilt u ook samenwerken met Led Design Holland? Een vraag over kantoor, winkel of industriële LED verlichting? Bel met 076 – 888 3300 of stuur een mailtje naar info@leddesignholland.nl

https://www.leddesignholland.nl/