Shift 040
Bedrijven

Het verwijderen van verstandskiezen

Voor een grote groep mensen is het een nachtmerrie: een kies trekken. Het geluid is vaak de boosdoener voor veel mensen, aangezien er tegenwoordig in principe altijd gewerkt wordt met een plaatselijke verdoving. Dit houd in dat enkel de kaak verdoofd zal zijn, en je dus nog wel volledig bij kennis bent. Wanneer de kies wordt getrokken, komen er vaak krakende geluiden bij kijken: dit is voor veel mensen een ongelooflijk naar geluid. Ondanks dat het trekken van een kies zeker geen pretje is, zal het zeker nodig zijn wanneer de tandarts dit aangeeft. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom een kies getrokken moet worden.

De voornaamste reden waarom een tandarts besluit een verstandskies trekken is het feit dat de verstandskies vaak niet optimaal doorkomt. Dit betekent dat hij ofwel scheef uit het tandvlees komt, of hij niet helemaal doorkomt. Dit kan leiden tot ongemakken bij de patiënt. Ook is het lastig de tand schoon te houden wanneer deze scheef staat of niet volledig boven het tandvlees uit komt, dit kan leiden tot het ontstaan van gaatjes. Naast deze reden kan het ook voorkomen dat er een ontsteking zit bij de tand, of dat de kies de wortel van de tand ervoor aantast.

Wanneer de kies daadwerkelijk getrokken wordt, maakt de arts een snee in het tandvlees rond de kies. Wanneer dit nodig is, zal er ook een stukje bot worden weggehaald. Dit is hetgeen wat de nare geluiden produceert. Een oplossing hiertegen is het luisteren van muziek tijdens de operatie. Dit zal de geluiden voor een groot deel tegen gaan, en kan de patiënt op zijn of haar gemakt stellen.

Na de operatie zal de wond erg gevoelig aanvoelen. De arts hecht de open wond vaak dicht met zelf oplossende hechtingen, waardoor een tweede bezoek aan de arts niet nodig is. Om pijn tegen te gaan, is het verstandig om een uur voor de operatie de eerste pijnstiller te nemen, en hier na de operatie mee door te gaan. Op deze manier wordt de pijn geminimaliseerd.

Klik hier voor de site : https://www.shift040.nl