Shift 040
Image default
Bedrijven

Hoe kun je het beste en het snelste gewicht verliezen?

Onder de meeste normale omstandigheden kost afvallen best veel tijd. Mensen die te snel afvallen, verliezen veel spiermassa. Daarnaast heeft te snel afvallen ook een negatieve invloed op je hormonale balans en kan het leiden tot tekorten aan voedingsstoffen. Tenminste, als je het onverantwoord doet. Maar als je bereid bent je maximaal in te spannen, kun je in korte tijd ook veel gezonde resultaten behalen. Ben jij van plan om op een gezonde manier gewicht te gaan verliezen? Lees dan zeker onderstaande tips!

Ga niet te snel

Snel gewicht verliezen mag niet het enige doel zijn. Je wil namelijk je spiermassa behouden en je gezondheid niet in gevaar brengen. Met een normaal dieet kan je verwachten dat je een halve tot een hele kilo vet per week verliest. Hiervoor dien je wel echt gezond te eten volgens jouw energiebehoefte. Met de nodige en juiste beweging kun je in een maand tot wel 6 tot 7 kg vet verliezen. Natuurlijk zijn dit overigens richtlijnen voor wat je kunt verwachten. Je individuele resultaten zijn afhankelijk van je leeftijd, spiermassa, startgewicht en motivatie, maar ook zeker van je levensstijl. Het is dus belangrijk om hier altijd goed te letten!

Neem de juiste voedingsstoffen

Veel mensen vinden het lastig om hun eetpatroon te veranderen als ze echt gewicht willen verliezen. Een belangrijke tip hierbij is om geen grote drastische veranderingen in het leven te roepen. Wanneer je je eetpatroon te snel en te drastisch aanpast, is de kans veel groter dat je het op de lange termijn niet vol kunt houden. Het is dus aan te raden om met kleine stappen en kleine veranderingen te beginnen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere veel meer water drinken (minimaal twee liter per dag), geen alcohol te drinken, je suikerinname verlagen, iedere twee uur eten en kleinere porties van je maaltijden eten. Vind je het lastig om je hieraan te houden? Dan is het handig om een dieet schema te maken. In dit dieet schema kun je al je geplande maaltijden in opschrijven. Door middel van een eet schema zorg je ervoor dat je minder snel de neiging hebt om af te wijken van je schema. Dit zal vooral op de lange termijn zorgen voor de gewenste resultaten!

https://dieetschema.nl/