Shift 040
Bedrijven

Milieuvriendelijker printen

Printen is nou eenmaal niet één van de meeste milieuvriendelijke bezigheden die er bestaan. Zo worden de meeste printers geproduceerd in Azië en leggen ze dus een lange reis af naar Nederland. Ze maken gebruik van giftige inkt en daarbij wordt er natuurlijk veel papier gebruikt. Maar dat wil niet zeggen dat je je daarbij maar moet neerleggen. Printen zal nooit super milieuvriendelijk worden, maar er zijn wel manieren om het milieuvriendelijker te maken.

Een combi printer is over het algemeen beter voor het milieu dan een losse printer en een losse scanner. Wanneer je van beide gebruik wilt maken overweeg dan om twee vliegen in één klap te slaan. Vanzelfsprekend ben je ook goed bezig wanneer je een tweedehandsprinter aanschaft in plaats van een gloednieuwe. Een laserprinter is dan weer beter dan een inktprinter. Deze verbruikt minder inkt en geeft mooie resultaten. Kost alleen wel een paar euro’s meer. Ook het kopen van een FSC gecertificeerd papier is aan te raden. Dit kost amper meer geld en scheelt aanzienlijk voor het milieu. Probeer ook zoveel mogelijk dubbelzijdig te printen. Tot slot de tip om cartridges niet in de prullenbak te gooien. Ten eerste zijn ze schadelijke en ten tweede zijn ze geld waard, ze kunnen namelijk gerecycled worden.

Ook bedrijven die veel gebruik maken van printers kunnen een verschil maken. Zij maken meestal gebruik van veel grotere en geavanceerdere printers, zoals een thermo transfer printer. Bij deze printers heb je altijd de mogelijkheid om voor elke kleur een losse cartridge aan te schaffen. Stel; de huisstijl van het bedrijf is blauw met rood. Deze kleuren zullen dan veel geprint worden op rapporten, facturen etc. Deze kleuren zullen dan ook vanzelfsprekend sneller op raken dan andere kleuren. Het is zonde om een hele cartridge te moeten weggooien omdat twee kleuren op zijn. Koop dus voor elke kleur een losse cartridge en een printer waarbij dat mogelijk is natuurlijk. Het aanschaffen van de printers doe je natuurlijk bij bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zoals kba-metronic.com.

Klik hier voor de site : http://kba-metronic.com/nl