Shift 040
Image default
Bedrijven

Net dat beetje meer vermogen

Je kent het wel, je wilt net dat beetje extra vermogen voor in je auto, vrachtwagen of camper voor een apparaat dat je zeer graag wilt gebruiken. De 12 volt van de auto of 24 volt van de vrachtauto is gewoon net niet genoeg. Een auto omvormer is hierbij de ultieme oplossing. Een omvormer voor de auto wordt ook wel een inverter genoemd.

Met een auto omvormer kun je simpelweg je 12 volt of 24 volt omzetten naar 230 volt. Hierdoor krijg je het juiste vermogen voor jouw apparaten. Zo kun je jouw koffiezet apparaat, tv of compressor gebruiken. Het is verstandig om precies te weten wat jouw auto of vrachtauto aan kan. Dit is te vinden in de handleiding van de auto.

Hoe moet je een auto omvormer aansluiten?

Het is goed om te weten dat een sigarettenaansteker in de auto maximaal 120 volt belasting kan ontvangen. Als je dan een auto omvormer van 220 volt of zelfs 230 volt wilt gebruiken, dan kun je deze direct op de accu aansluiten. Voordat je een omvormer aanschaft, is het belangrijk om te weten wat jouw apparatuur nodig heeft voor vermogen. Sommige apparatuur kun je net niet gebruiken met 220 volt en dan kun je ze alsnog niet gebruiken.

Dus is het verstandig om dit van te voren uit te zoeken. Tijdens het gebruik van de apparatuur is het ook belangrijk om je accu in de gaten te houden als je stilstaat. Zo voorkom je dat de auto straks niet meer kan starten. Daarom gebruiken campers en boten een huisaccu waar alle machines op zijn aangesloten om dit probleem voor te zijn.

https://123waldo.nl/auto-omvormer.html