Shift 040
Bedrijven

Op een menselijke manier uit elkaar met scheidingsmediation

Gaan u en uw partner scheiden? Dan is dat het begin van een moeilijke periode vol met geregel en het maken van duidelijke afspraken om de scheiding zo netjes mogelijk te laten verlopen. Vooral als u kinderen heeft is het van groot belang om op een nette manier met elkaar in gesprek te blijven. Als een partner is vreemdgegaan of op een andere manier het vertrouwen van zijn gezin heeft beschaamd, speelt er naast verdriet, onmacht en verwarring ook een hoop boosheid en frustratie mee.

Scheidingsmediation draagt dan bij aan de onderlinge communicatie en bevordert het maken van langdurige afspraken. Waar een gerechtelijke procedure vaak eindigt met een winnaar en een verliezer, is de kracht van mediation juist dat er geen verliezers zijn. Samen scheiden onder deskundige, betrokken en professionele begeleiding van een gecertificeerd mediator, is mogelijk bij Mediation Brooklyn Bridge.

Tot goede afspraken komen met scheidingsmediation

U kent de verhalen van vervelende, pijnlijke vechtscheidingen ongetwijfeld. Met behulp van mr. Gabriëlle Gijsberts van Mediation Brooklyn Bridge maken beide partijen door middel van scheidingsmediation de benodigde afspraken betreffende de rechten en plichten en is er ook ruimte voor emoties bij de afwikkeling van de verbintenis.

Met scheidingsmediation blijven beide partijen niet strijden tot het bittere eind, maar wordt er juist naar gemeenschappelijke factoren gezocht van waaruit verder gebouwd kan worden aan een goede verstandhouding. Daarnaast is mediation goedkoper dan een juridische procedure en wordt er samen met alle betrokkenen naar een juiste oplossing toegewerkt voor iedereen, in plaats van iedere partij voor zich.

Ieder gezin heeft een andere samenstelling en daarom verschillen de gespreksonderwerpen per keer. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Ontbinding van uw huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract;
  • Alimentatie;
  • Alles rondom de zorg van de kinderen;
  • Verdeling woning, vermogen, inboedel en pensioen.

Gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een scheidingsconvenant en in het geval van minderjarige kinderen bent u als ouders verplicht tot het opstellen van een ouderschapsplan. Tijdens de scheidingsmediation sessies van Mediation Brooklyn Bridge worden alle benodigde documenten samen met u geformuleerd en gecontroleerd. Zodra alles is vastgelegd en geregeld rest het u en uw partner alleen nog om officieel uit elkaar te gaan.

Deze ontbinding moet door een rechter geschieden en moet daarnaast worden ingeschreven in de Basis Registratie Personen (BPR). Het is niet nodig om hier zelf bij aanwezig te zijn, maar de griffierechten moeten wel betaald worden.

Contact over scheidingsmediation

Ligt u momenteel in scheiding en wilt u samen met uw partner productief tot een gezamenlijke oplossing komen? Kies dan voor scheidingsmediation. Neem gerust contact op voor vragen of meer informatie over deze bemiddelingsvorm. Ook kunt u direct een afspraak maken. Gabriëlle is niet alleen werkzaam als mediator in Maarssen, maar in heel Nederland, waaronder plaatsen als: Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden, Vleuten, Mijdrecht, De Meern, Uithoorn, Utrecht, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, Bunnik, Zeist, De Bilt, Soest, Baarn, Amersfoort, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Hilversum, Abcoude, Loosdrecht en Vinkeveen.

Klik hier voor de site : https://mediationbb.nl