Shift 040

Stress kan jezelf tegengaan

Shift040

Steeds meer mensen hebben dagelijks stress. En niet alleen door de hoge werkdruk die er heerst op de werkvloer. Ook door al de verschillende activiteiten die mensen plannen. Hun hele week plannen ze vol met sportactiviteiten, hobby’s en familie en vrienden zien. Dit alles kan zorgen voor veel stress en soms wordt het hun ook te veel.

Handige tips

Je kunt zelf het beste stress tegengaan, want jij weet door wat de stress allemaal veroorzaakt wordt. Er zijn vaak maar een paar veranderingen nodig waardoor je minder stress gaat ervaren. Hier zijn 6 verschillende tips die je stress kunnen helpen verlagen:

  • Tip 1: Ga lekker creatief aan de slag. Veel stress kan verlaagd worden door eens een middagje lekker te gaan knutselen. Haal die oude laarzen uit de kast en begin met leer verven. Als je suède laarsjes hebt, kun je natuurlijk ook je suede laarzen verven.
  • Tip 2: Begin met lachen! Start de dag met een lach! Als je namelijk gaat lachen, dan krijgt je brein een signaaltje binnen dat je vrolijk bent. Dus al is er niet echts iets grappigs, als je al begint met glimlachen wordt je blijer.
  • Tip 3: Beweeg meer. Door te gaan sporten, verminder je het stressgehalte in je lichaam.
  • Tip 4: Doe niet te veel tegelijkertijd. Dit lijkt misschien efficiënt, maar vaak levert je dit veel stress op.
  • Tip 5: Geef elke taak een plek. Doe al het werk dat je voor werk moet doen op je werkplek, neem dit niet mee naar huis. Als je zo alles een plekje geeft neem je de stress die bij een bepaalde plek ervaart niet mee naar een andere plek.
  • Tip 6: je bent niet de enige. Je bent niet de enige die stress ervaart, dus gedraag je daar ook niet naar. Ga niet alleen maar over jouw problemen lopen vertellen bij anderen, want iedereen heeft problemen. Het kan je ook heel goed helpen door met andere mensen te praten die ook stress ervaren om er zo achter te komen hoe zij hier mee omgaan.
Klik hier voor de site : https://www.leerverfshop.nl/