Shift 040
Image default
Bedrijven

Tuin weer klaar maken voor de zomer

In het voorjaar, nadat de vorst echt is geweest, is het weer tijd om de tuin weer in orde te maken. In het voorjaar actief zijn in de tuin, betekent dat je in de zomer lekker kunt genieten in de tuin. Weet je niet zo goed wat er allemaal moet gebeuren voor het klaar maken voor de zomer? Lees het hier.

Mei

Begin mei is meestal het beste moment om de tuin weer in orde te maken. Ze zeggen namelijk niet voor niets ‘april doet wat hij wil’. In april is het nog goed mogelijk dat er toch nog even een nachtvorst over de tuin heen komt.

Het voordeel van dat de vorst weg is? Ten eerste is dat beter voor het snoeien. Als je snoeit en de vorst komt er nog weer overheen, kan dit zorgen dat de knoppen die dan net uitkomen bevriezen. Nog een voordeel is simpelweg dat je de schop weer makkelijk de grond in krijgt. Nu kun je dus beginnen met het onkruid wieden. Ook kun je weer de tegels schoonspuiten. Met vorst schiet dat natuurlijk niet op, tenzij je graag een ijsbaan in de tuin wil…

Houtafval container huren

Het is heel vaak zo dat je begin mei van allerlei planten, bomen, struiken en klimplanten weer beginnen kunt met snoeien. Check wel eerst op het internet of dit voor jouw beplanting ook zo geldt. Soms komt er heel veel afval vrij. Dan kun je beter geen houtafval container huren, maar een groenafval container. Check bij de container aanbieder wat je erin mag doen als je een houtafval container huren wil of een groenafval container. Als je veel afval hebt van grote bomen moet je misschien toch een houtafval container huren. Het beter dit vooraf uit te zoeken, want vooraf scheiden van afval kan ook geld schelen.

https://afvalcontainersnoordholland.nl/houtafval-container-huren/