Shift 040
Bedrijven

Vakantie kiekjes maak je zo

De zomervakantie komt er al snel aan. Veel mensen gaan op vakantie en andere genieten van het weer in eigen land. De mensen die een mooie of verre reis gaan maken kijken hier al maanden naar uit. Wanneer het zover is, wil je graag mooie foto’s maken van alles wat je meemaakt en ziet op je reis. Dit wil je als herinnering mee naar huis nemen en natuurlijk laten zien aan het thuisfront. Maar hoe maak je nou echte mooie vakantiefoto’s die uit het oog springen? In dit artikelen zullen we uitleggen hoe je mooie en goede vakantiefoto’s kan maken.

Het begint al bij de voorbereiding voor de vakantie. Een tijdje van de voren begin je al een beetje met het kijken wat je allemaal wilt gaan zien en bezoeken wanneer je op reis bent. Er wordt een kleine planning gemaakt van de bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen tijdens de vakantie. Zo ga je op het internet zoeken en kijk je misschien in verschillende boekjes zoals Rough Guides en Lonley Planet. Daarnaast zijn er ook website waarop je kunt kijken om de fotografische mogelijkheden van een plek te bekijken, zoals bijvoorbeeld Flickr Places. Ook Free Photo guide beschrijft verschillende interessante plekken voor mensen die geïnteresseerd zijn in fotografie.

Wanneer je bekende bezienswaardigheden gaat bezoeken is het leuk om deze gebouwen of attracties op een andere manier te fotograferen dan de standaard foto’s. Zo zie je vaak dezelfde foto van een populaire attractie die al een miljoen keer op dezelfde manier op de foto is gezet. Deze foto’s zijn al bekend van het internet en boeken en daardoor niet erg interessant. Het is leuker om foto’s van deze attracties van uit een andere hoek of perspectief te maken.

Daarnaast komt het ook wel eens voor dat je maar een keer op een bepaalde plek bent, maar het weer niet zo goed is of het erg druk is. De mooiste foto’s worden toch gemaakt met mooi weer en weinig mensen. Wanneer dit het geval is, moet je het beste maken van de situatie. Probeer een tijdje te blijven en de kans te pakken wanneer er net een beetje licht schijnt of er weinig mensen in beeld lopen. Daarnaast kan je ook doen met veel fotobewerking. Je kunt hierover leren met bijvoorbeeld een Photoshop cursus Utrecht.          

Klik hier voor de site : http://beeldacademy.nl