Shift 040
Bedrijven

Wat kosten zonnepanelen

Een groot deel van de mensen denkt dat het aanschaffen van zonnepanelen alleen iets is voor mensen die veel geld over hebben. Maar niets is minder waar. Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met de hoge energie rekeningen elke maand. Als je eerst een grote investering doet in het aanschaffen van de zonnepanelen, heb je vervolgens geen last meer van deze energie rekeningen. Je wekt dan namelijk zelf helemaal gratis je eigen zonnestroom op. Maar wat kosten zonnepanelen?

Als je een berekening doet op de kosten omtrent energie zal je er op uitkomen dat je na ongeveer 7 jaar de zonnepanelen hebt terug verdiend. Het is ook mogelijk om de btw van de zonnepanelen terug te vragen. Ook zijn er in sommige gemeentes subsidies beschikbaar op het aanschaffen van zonnepanelen, zodat het de mensen stimuleert om ze te kopen. Door deze twee punten kan de tijd waarin je de zonnepanelen terug verdiend worden verlaagd naar 5/6 jaar.

Ook gaan de zonnepalen ongeveer 25 jaar mee. Dus zonder andere bijkomende kosten zorgt dit ervoor dat je nog ongeveer 19 jaar lang gratis stroom hebt. Dit scheelt dus uiteindelijk heel veel hoge energie rekeningen op de deurmat. Bij het onderhouden van de zonnepanelen komen vrijwel geen bijkomende kosten, omdat het bijvoorbeeld niet nodig is om ze schoon te maken. Wel zal er af en toe een onderdeel vervangen moeten worden, maar dan alsnog levert de aanschaf van zonnepanelen uiteindelijk veel meer op dan dat het kost. Vaak moet de omvormer zonnepanelen wel tussendoor vervangen worden. Deze kost minder dan €1000 en dit betekent dan ook dat je dit binnen 2 jaar weer hebt terug verdiend. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een goede energieleverancier die een goede prijs vraagt.

Om nog meer geld te besparen kunt u ook met behulp van een pellet boiler verwarming water verwarmen. Dit is een volautomatische moderne verbrandingskachel waarin houtkorrels worden gebruikt.

Klik hier voor de site : http://www.wijsmanduurzaam.nl