Shift 040
E-Books

Kobo Aura One Limited Edition in Nederland

Binnenkort komt er een nieuwe versie uit van de Kobo Aura One. Deze versie verschilt iets van de eerdere versie van de Kobo Aura One. Het uiterlijk verandert niet, dus alle accessoires zoals Kobo Aura One Covers, kunnen nog steeds worden gebruikt. Het kan dus lonen om je oude One in te ruilen voor deze limited edition. Echter lijkt de verkrijgbaarheid van dit exemplaar in Nederland nogal problematisch te worden.

Meer geheugen

De eerste editie van de Kobo Aura One heeft een geheugen van 8 gigabyte. De Kobo Aura One limited edition heeft een vier keer groter geheugen van wel 32 gigabyte. Voor gewone boeken maakt dit geen groot verschil, daar kun je er al genoeg van opslaan op de oude. De Kobo Aura One wordt echter ook veel gebruikt voor het lezen van stript. Door het grote en haarscherpe scherm is het erg geschikt hiervoor. Deze strips nemen over het algemeen meer ruimte in en daarmee kan dus ook de 8 gigabyte van de oude Kobo Aura One snel gevuld zijn. Door het vergroten van het geheugen wordt het ook voor de striplezers nog interessanter om over te stappen op een e-reader.

Nieuwe wijze van het omslaan van pagina’s

Een van de bijzonderheden van de limited edition is een nieuwe feature waar nog niet veel over gesproken is. Om sneller door een boek heen te bladeren heeft Kobo het systeem veranderd. Door op het aanraakgevoelige scherm te drukken kun je ook meerdere pagina’s in een keer omslaan. Dit moet meer de ervaring bieden zoals je ook bij een gewoon boek hebt. Dit is eenzelfde feature als ook is opgenomen in de Nook Glowlight 3, dat hetzelfde doet als je het scherm indrukt.

Wanneer en waar te koop?

In beginsel is de e-reader enkel te koop in Amerika en Japan. In Amerika zal hij te koop zijn op www.kobo.com voor ene prijs van 279,99 dollar. Om hem in Nederland te verkrijgen zal dus gezocht moeten worden naar een import oplossing. Het meest voor de hand liggende zou zijn om deze te importeren uit de VS. Hier zullen later ongetwijfeld artikelen over verschijnen.

Conclusie

Kobo heeft goed geluisterd naar zijn community. Vanuit deze community bestond de behoefte aan een e-reader met meer geheugen dan de 8gb die eerder werd aangeboden. Juist voor de Manga en Striplezers wordt de e-reader ook een serieus alternatief boven de tablet en de fysieke strip. De hele stripcollectie kan nu in een keer meegenomen worden. Verder blijft de Kobo Aura One een kwalitatief erg hoogwaardige e-reader met een van de mooiste schermen. Dus ook deze Aura One is een dikke aanrader.

Klik hier voor de site :