Shift 040
Electronica en Computers

Walkie Talkie als speelgoed (Ook voor volwassenen)

Als kind gebruikte ik de walkie talkie als speelmiddel urenlang speelde ik met vrienden en mijn broer met de walkie talkie. Maar het wordt ook voor serieuze zaken gebruikt bijvoorbeeld bij de politie om goed met elkaar te communiceren.

 

Wel hebben zij andere walkie talkies dan die je in de winkel koopt en maken zij gebruik van steunzenders en op een andere frequentie te communiceren.

Tegenwoordig wordt het ook in winkels gebruikt doormiddel van oortjes zodat ze met elkaar kunnen communiceren als er iets gebeurt of als ze iets nodig hebben. Je kan kiezen uit veel verschillende soorten walkie talkies en ook de afstanden verschillen.

 

Walkie talkies met een groot bereik

De afstand die je kanbereiken hangt natuurlijk ook van de plek af waar je de walkie talkie wilt gebruiken. Zo heb je als je midden in de stad staat minder bereik dan op een weiland bij bijvoorbeeld dit komt door de vele gebouwen die in de stad staan die stoorzenders kunnen zijn voor de walkie talkies. 

Let wel op dat je bij verschillende walkie talkies heb je een zendvergunning nodig. Zonder deze vergunning ben je illegaal bezig. Deze kan je aanvragen. Met een zend vergunning kan je op een hogere zendvermogen werken. Wat betekent dat je meer afstand kan overbruggen met de walkie talkies

Klik hier voor de site : https://www.walkietalkie.nl/