Shift 040
Image default
Meubels

De woningmarkt van 2022

Veel jonge stellen zitten op dit moment met de handen in het haar. De woningmarkt is namelijk op dit moment heel erg ingewikkeld! De prijzen van huizen zijn ontzettend duur en blijven ook maar stijgen. De huizenmarkt blijft ook constant in beweging dus niemand durft te voorspellen.

De woningmarkt is oververhit

De afgelopen 5 jaar stegen de huizenprijzen gemiddeld met 8 procent per jaar. In november 2021 waren de huizenprijzen 20% duurder dan in 2020, dit is de hoogste stijging die in ruim 100 jaar is gemeten. Door deze stijging is het voor huishoudens en gezinnen heel erg moeilijk om een huis te kopen. Als mensen toch een huis kunnen vinden, moeten ze zich vaak diep in de schulden steken om het te kunnen betalen.

Er zijn natuurlijk oorzaken van dit grote probleem. Er is namelijk een woningtekort in Nederland. Er waren in 2021 279.000 huizen te kort in Nederland, dit is ontzettend veel! Ook zijn er op dit moment hele lage rente. Door deze lage rente is het goedkoop om geld te lenen. Dit betekent dat mensen meer geld kunnen bieden op een huis. Ook zijn er veel belastingvoordelen voor de woningbezitters en er zijn ruime leennormen. Dit betekent dat de overheid het financieel aantrekkelijk maakt om geld te lenen voor een huis.

Je hebt een huis in bezit

Als je dan een huis in bezit hebt, is het natuurlijk heel erg leuk om het huis op te knappen. Maak er een mooie tuin van, met houten veranda. Richt de woonkamer in, zoals jij hem wilt. Ga met vrienden en familie interieur shoppen en zo heb je een geweldige tijd. Het kost heel erg veel tijd en energie om tegenwoordig een huis te bemachtigen, maar als je het huis in bezit hebt en helemaal opgeknapt hebt dan is het fantastisch. Je kan eindelijk gaan genieten na een stressvolle en moeilijk tijd!

 

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/