Shift 040
Mobiliteit

Zadelkruk ergonomisch verantwoordt op de werkplek!

Zadelkrukken

Met plezier dagelijks naar je werk gaan is zeer belangrijk. Je bent tenslotte wekelijks een groot gedeelte van je tijd actief in deze omgeving. Het is dan ook essentieel dat u veel werkplezier en sympathieke collega’s heeft. Er is echter meer. Uw werkplek waar u dagelijks uw arbeid verricht moet ergonomisch verantwoordt zijn ingericht. Hierdoor kunnen u en uw collega’s de werkzaamheden op een gezonde en effeciënte wijze vervullen. 

Er staan tegenwoordig veel hulpmiddelen tot onze beschikking en werkgevers worden zich ook steeds bewuster van de noodzaak om de werkplek ergonomisch verantwoordt in te richten. Een belangrijk hulpmiddel binnen steeds meer beroepsgroepen is de zadelkruk. Niet helemaal onbegrijpelijk als je beseft dat binnen zowel zittende als staande beroepen deze verrijdbare kruk veel RSI gerelateerde klachten kan voorkomen. Zo kom je een zadelkruk regelmatig tegen in ziekenhuizen, verpleegtehuizen, laboratoria, kantoren, beautysalons en kapsalons. Alle werknemers in deze beroepsgroepen hebben gemeen dat zij veelvuldig repeterende werkzaamheden verrichten. Dit brengt een verhoogde kans op klachten aan armen, handen, nek, schouder en rug met zich mee. De veel gebruikte term voor deze klachten is RSI (repetitive strain injury).

Ergonomisch zitten met een zadelkruk

Een zadelkruk heeft net zoals een bureaustoel een onderstel op wielen. Het meest in het oog springende verschil is de zadelvorm van het zitvlak. De meeste modellen zadelkrukken zijn ook niet voorzien van rugleuningen. Zadelkrukken zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken bij staand en zittend werk. Dit integenstelling tot de oude vertrouwde bureaustoel. Deze zit-sta oplossing biedt een groot zitcomfort en ergonomische ondersteuning tijdens de werkzaamheden.

Het typische kenmerk van een zadelkruk is de zitting. Deze heeft een ergonomische zadelvorm die de bekken optimaal ondersteunt waardoor de doorbloeding in de bovenbenen gegarandeert is. Het is dan ook verantwoordt om een zadelkruk langdurig te gebruiken. De gezonde en actieve werkhouding werkt zeer preventief bij het voorkomen van bekende klachten aan nek en rug.

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar

Tabouret Benelux is de zadelkruk specialist bij uitstek met de grootste keuze in betaalbare zadelkrukken van goede kwaliteit. Al onze producten zijn absoluut de beste in hun prijsklasse en staan garant voor jarenlang onbezorgd zitplezier.

Naast onze ergonomische zadelkrukken hebben wij een ruim assortiment tabourets en zadelstoelen.

 

Klik hier voor de site : http://www.tabouretbenelux.com/