Shift 040
Woningen

Populaire gordijnen voor ramen

Er zijn veelvoorkomende decoraties voor vensters waaruit je kunt kiezen om je ramen er mooi uit te laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld Romeinse vouwgordijne ophangen om een klassieke look aan je kamer te geven. Deze gordijnen zijn erg populair en makkelijk te vinden. Je kunt zelfs de traditionele look creëeren als je een traditioneel ogend huis hebt. Gordijnen zijn er in vele verschillende materialen voor uiteenlopende keuzes.

  1. Rolgordijnen zijn er ook in veel verschillende vormen en ontwerpen. Het wordt meestal gemaakt van witte vinyl. Het is vrij eenvoudig en gemakkelijk op te hangen.
  2. Een ander type gordijn is het cellulaire gordijn. Het is meestal verkrijgbaar in enkele, dubbele en driedubbele diktes. Dit model kan het licht filteren en het kan zachter licht in de kamer brengen.
  3. Oostenrijkse gordijnen zijn gordijnen die worden opgehangen aan ringen. De plooien op de verticale rijen creëeren een golvend en opbollend effect. De bovenzijde kan opgebold, vlak, geplooid of gesmocked zijn.
  4. Het model dat een trekkoord mechanisme heeft, heet een ballon gordijn. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het gordijn eenvoudig omhoog en omlaag kan worden gehaald.
  5. Er is ook een model genaamd London schade. Het heeft twee plooien aan de onderzijde.

Er zijn ook decoratieve stoffen om je raam er prachtig uit te laten zien. Je kunt een embrasse, cascade, lus of drappeerstukken toevoegen om het venster te versieren. Een embrasse is een lang koord met een flos eraan om het gordijn op een specifieke manier te drapperen voor het raamkozijn. Een cascade is een geplooide stof die wordt bevestigd om het gordijn voller te laten lijken. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met een drappeerstuk. Een drappeerstuk is een geplooide lap stof die aan de bovenzijde van het venster wordt bevestigd.

Als je op zoek bent naar meer privacy kun je ook luifels overwegen. Bezoek de site van Mijnplissegordijnen.nl om oplossingen te bekijken die directe straling van UV-licht voorkomen. Daar kun je overigens natuurlijk ook goed terecht om een collectie plissé gordijnen te bekijken.

Klik hier voor de site : https://www.mijnplissegordijnen.nl/