Shift 040
Image default
Woningen

Wat is een sanibroyeur

 

Stel je toilet of je douche zit in de kelder. Dan moet dat water met alle viezigheid naar boven. Omdat water uit zich zelf niet naar boven kan heb je daar een beetje hulp bij benodigd. Een pomp bijvoorbeeld. Alleen loop je met een pomp ook tegen het probleem aan dat deze verstopt kan raken door de dingen die je normaal gesproken door het toilet spoelt.

 

Om deze verstoppingen te voorkomen is er een handig apparaatje ontwikkeld met een moeilijke Franse naam. De sanibroyeur. Letterlijk vertaald betekend broyeur: “Vermaler” en dat is dan ook wat de sanibroyeur doet.

 

Na het doorspoelen van het toilet wordt het water opgeslagen in een kleine tank welke mooi achter het toilet geplaatst kan worden, zodra de tank vol is gaat er een sterke pomp lopen . Maar voordat het vieze water naar boven wordt gepompt wordt alles nog een keertje vermalen. Zo kunnen er geen verstoppingen ontstaan in je rioolleidingen.

 

Een ander voordeel van een vuilwaterpomp is dat je kunt kiezen voor veel dunnere afvoerbuizen. Een buis met een diameter van 32 mm is in de meeste gevallen al genoeg om je vuilwater af te voeren. Dat kan een aanzienlijke kosten besparing opleveren.

 

Een WC vermaler is geurvrij

Niet geheel onbelangrijk bij een toilet en een rioolaansluiting, is dat de meeste vuilwaterpompen compleet geurvrij zijn. De vuilwaterpomp-unit is namelijk voorzien van een ingebouwd geur-filter en een terugslagklep, zodat het vuile water niet kan terugstromen. Wel een fijn gevoel dat je na het doorspoelen geen vervelende verassingen meer kunt verwachten.

 

Onderhoudsvrij

Niet geheel onbelangrijk, de sanibroyeur is zo gebouwd dat onderhoud in feite niet nodig nodig. Alleen één keer per jaar even ontkalken met een speciaal ontkalkingsmiddel voor de vuilwaterpomp. Er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Spoel liever geen vochtige doekjes, maandverband en tampons door. De fecaliënvermaler heeft met deze producten grote moeite. Wat kan leiden tot verstoppingen.

 

Niet vergeten: stroomaansluiting

Bij de installatie van een vuilwaterpomp met vermaler  mag je een stroomaansluiting niet vergeten. De pomp heeft namelijk bij het vermalen een beetje stroom nodig. Bij voorkeur een stopcontact met randaarde. Bouw de vuilwaterunit niet volledig in. Je moet er altijd bij kunnen voor onderhoud of in het geval van een storing.

 

Klik hier voor de site : https://www.badkamerwinkel.nl/sanibroyeur