Shift 040
Image default
Zakelijk

Vier redenen om te kiezen voor houten paarden speelgoed deze feestdagen

De feestdagen komen er weer aan! Tijd dus om na te gaan denken over wat voor speelgoed jij jouw paardenliefhebbers binnen het gezin wilt geven. Heb jij een dochter, neefje, broertje of zusje die gek is van paarden? Neem dan zeker eens een kijkje naar het paardenspeelgoed in de shop van Bo-Anne.nl.

Milieubewust

Zoals je waarschijnlijk wel weet, gaat het niet zo goed met de aardbol. Het wordt steeds warmer en het is daarom belangrijk om te kijken naar duurzaam en recyclebaar speelgoed. Waar we vroeger alles van plastic maakte, zijn we nu (gelukkig) een stuk meer bewust van de materialen die we gebruiken. Er wordt nog steeds wel veel gemaakt van plastic maar er is ook genoeg alternatief, zoals dus houten paarden speelgoed. Wat zijn de voordelen van houten speelgoed?

 1. Het is ecologisch
  We zijden het eigenlijk al maar het is voor het milieu een stuk beter. Het enige wat je nodig hebt voor houten speelgoed is: hout, wat schroeven en een likje verf. Bij plastic speelgoed komt hier veel meer bij kijken. Je hebt dan ook nog een heel aantal chemische processen. Veel duurzaam houten speelgoed wordt gekapt van rubberbomen. De rubberboom stopt na 15 jaar met het produceren van rubber. Vroeger werden de bomen verbrand maar nu krijgen ze een tweede leven in de vorm van houten speelgoed. Houten speelgoed gaat over het algemeen ook veel langer mee omdat plastic speelgoed snel wordt weggegooid en in de prullenbak beland.

 

 1. Het stimuleert de fantasie van kinderen
  Plastic speelgoed is er in alle vormen en kleuren. Tegenwoordig vaak ook met geluidseffecten waardoor de verbeelding van de kinderen minimaal wordt gebruikt. Vroeger konden kinderen met een simpel takje al de leukste spellen verzinnen! Houten speelgoed is heel basic en zorgt ervoor dat de kinderen zelf weer hun fantasie gaan gebruiken.

 

 1. Het speelgoed is een stuk veiliger
  Plastic speelgoed is gemaakt met chemische producten en het is dan ook logisch dat plastic speelgoed bepaalde stoffen afgeeft wanneer het bijvoorbeeld in de mond gestopt wordt. Houten speelgoed ondergaat geen chemische processen waardoor het een stuk veiliger is om mee te spelen.

 

 1. Het geeft een gevoel mee
  Houten speelgoed is zwaar, je hebt iets vast en het brengt ook een soort nostalgie met zich mee. Zo spelen kinderen vaak met de hobbelpaarden van opa en oma en houten zwaarden die gevonden worden op oude zolders.