Shift 040
Image default
Zakelijke dienstverlening

Isolatie en ventilatie in opslagruimtes als een Variantloods

Bij Systeem Loodsen Bouw B.V. bent u aan het juiste adres voor de koop of huur van een Variantloods, Romneyloods of Zadeldakloods. Ook met zaken die u als ‘inrichting’ van uw loods kunt beschouwen, zoals verlichting, betonnen vloeren of magazijnstellingen, kan deze professionele loodsbouwer u van A tot Z wegwijs maken. Wanneer men aan de huur of aanschaf van een loods denkt, wordt er vaak vooral aan de vorm van de constructie en de daarmee samenhangende ruimte gedacht. Ook isolatie en ventilatie spelen echter een rol bij een Variantloods of ander type loods.

Het belang van goede isolatie voor de vermindering van stookkosten

Isolatie is vandaag de dag een belangrijk speerpunt als het op woningen aankomt. In de nieuwbouw dient al aan strenge eisen voldaan te worden. Alhoewel isolatie op het gebied van loodsbouw misschien wat minder voor de hand liggend klinkt, is het ook op dat gebied wel degelijk van belang. Een juiste isolatie van uw Variantloods kan u bijzonder veel voordeel opleveren. Wanneer u meer warmte binnen weet te houden, hoeft u vanzelfsprekend aanzienlijk minder te stoken. Dat scheelt al gauw een slok op een borrel.

Het beschermen van materialen en het verbeteren van de werkomgeving

Met behulp van isolatie zorgt u niet alleen voor een temperatuur die constanter is, maar ook voor een gewenst luchtvochtigheidsniveau en tochtvermindering. Dit betekent dat uw materialen, machines of voertuigen die in de Variantloods zijn opgeslagen, beter worden beschermd tegen deze potentieel schadelijke invloeden. Daarnaast leidt het optimaliseren van deze condities tot een langer behoud van het gebouw zelf én – niet in de laatste plaats belangrijk – een prettigere en gezondere werkomgeving voor uw personeel.

De ventilatie van een loods

Net zo van belang als het isoleren, is ook het ventileren van uw Variantloods of ander type loods. Wederom niet alleen voor de materialen die u er opslaat, maar ook voor het personeel dat binnen de loods werkzaam is. Een slechte ventilatie kan namelijk leiden tot diverse klachten. Het type en de intensiteit van de ventilatie is natuurlijk ook grotendeels afhankelijk van de inhoud van de loods. Laat u goed informeren alvorens u een besluit neemt over de toe te passen installatie.

https://www.systeemloodsenbouw.nl/