Shift 040
Adverteren

Google zoekwoorden

Google is een zoekmachine van Google Inc. Google is in 1997 gelanceerd door twee promovendi aan de Stanforduniversiteit. De twee hadden twee jaar lang gewerkt aan een geavanceerde methode voor het vinden van informatie op internet. Google zou eerst de naam googol krijgen, maar door een spelfout door één van de twee is het Google gaan heten. Googol is de aanduiding van 1 met honderd nullen. Google is in veel verschillende talen te verkrijgen, sinds 2002 is google ook in het Nederlands. Bij verjaardagen van belangrijke mensen of speciale gebeurtenissen gebruikt google soms een toepasselijke variant van het Google-logo op zijn pagina’s, dit wordt ook wel een Google Doodle genoemd. Als je op google zoekwoorden intikt krijg je hier verschillende pagina’s als resultaat voor.

De basis van de Google-zoekmachine is een gepatenteerd algoritme dat PageRank heet. PageRank wordt gebruikt om de resultaten van google zoekwoorden te rangschikken. PageRank bepaald het belang van een pagina aan de hand van het aantal keer dat er gelinkt wordt vanaf andere internetpagina’s. Elke verwijzing betekent een stem voor een pagina. Google analyseert ook de pagina die de stem uitbrengt. PageRank werkt met een schaal van 0 tot en met 10. Een hoge PageRank betekent echter niet dat de pagina bij alle google zoekwoorden hoog zal scoren.

Miljoenen mensen gebruikten Google om pagina’s te vinden, is het voor aanbieders van materiaal nuttig om hoog in Google vermeld te worden. Dit noem je Search engine optimization ook wel SEO genoemd. Daarbij worden er methoden gebruikt om kunstmatig de pagerank van pagina’s op google te verhogen. Elke zoekopdracht doorzoekt in minder dan een scone een index die is opgebouwd uit bijna 10 miljard webpagina’s. Een groot deel van die pagina’s wordt regelmatig bezocht door de spider van google, deze wordt ook wel Googlebot genoemd. De spider leest de pagina en slaat de gegevens op in de index. De spider is in staat om hyperlinks te volgen, en kan op die manier een groot deel van het web bezoeken.  Google maakt bij het crawlen oftewel het doorzoeken van het wereldwijd web een kopie van elke pagina dit is de cache-versie. Als het een tekst is die is opgeslagen als afbeelding, is de cache-versie vaak wel doorzoekbaar en als tekst kopieer baar. Ook de inhoud van een bestand op een website dat alleen met een speciaal programma zichtbaar kan worden geopend kan zo soms zichtbaar worden gemaakt.

Klik hier voor de site : https://www.dwcprint.nl