Shift 040
Image default
Auto’s en Motoren

Een nieuwe auto gekocht? Dit moet je regelen!

Heb je zojuist de koopovereenkomst voor een nieuwe auto getekend? Gefeliciteerd! Het is nu direct de hoogste tijd om meerdere zaken te gaan regelen. Als je van jouw auto gebruik wilt maken, heb je bijvoorbeeld een autoverzekering nodig. Ook moet je andere voorbereidingen treffen, waarvoor je in dit artikel tips vindt!

Tip 1: maak goede afspraken met de verkopende partij/dealer

Als je de auto gekocht hebt, is het zaak om direct goede afspraken te gaan maken. Zo moet je bijvoorbeeld een datum voor de aflevering afspreken, moet je nog even goed naar de leveringsvoorwaarden kijken en moet je goed naar de betalingsvoorwaarden kijken. Lees je al met al goed in, maak de juiste afspraken met de verkopende partij en volg ook de onderstaande tips op!

Tip 2: maak een goed vergelijk op het gebied van autoverzekeringen

Wist je dat elke auto in Nederland verplicht verzekerd moet zijn? Dit betekent dat je dus direct op zoek moet gaan naar een goede autoverzekering. Een autoverzekering met de juiste dekking en met het juiste prijskaartje. Hoe je deze autoverzekering kunt vinden? dat ode je eigenlijk door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Als je autoverzekeringen gaat vergelijken, krijg je eigenlijk alle verzekeringen te zien. Onder meer de verzekeringen van Ohra komen in de verschillende vergelijkingstools naar voren, zodat je direct een goed vergelijk kunt maken. Let hierbij niet alleen op het prijskaartje van de verzekering, maar ook op de dekking. Zo moet je bijvoorbeeld een keuze maken tussen een WA verzekering, een WA beperkt verzekering en een WA casco verzekering. 

Tip 3: koop alvast eventuele accessoires

Ook kan het handig zijn om alvast eventuele accessoires in huis te halen. Je kunt hierbij denken aan goede schoonmaakspullen, een autohoes of een fraaie nieuwe spoiler voor op jouw auto. Uiteraard is het hierbij wel verstandig om naar het kostenplaatje te kijken; de aanschaf van een auto is vaak al een flinke investering.

Tip 4: de nachtjes aftellen

Als je een nieuwe auto gekocht hebt, kun je ongetwijfeld niet meer wachten. Toch is dat iets wat je wel moet doen, aangezien je de aflevering van de auto niet zomaar naar voren kunt halen. Tel daarom de nachtjes af en wacht vol spanning tot de dag dat je jouw auto op moet gaan halen. Indien je de juiste zaken geregeld hebt, kun je direct met een gerust hart achter het stuur van jouw nieuwe auto stappen!