Shift 040
Image default
Auto’s en Motoren

Beginnen met rijlessen

Rijlessen volgen zal iedereen vroeg of laat moeten doen. Het volgen van rijlessen is een vereiste om uiteindelijk het rijbewijs te kunnen halen. Tijdens het praktijkexamen toetst een rijexaminator de rijvaardigheid van jou. Als uit dit praktijkexamen een positief oordeel komt dan ben je geslaagd voor je rijbewijs. Wanneer er een negatief oordeel uitkomt dan dien je beter te oefenen en vervolgens het praktijkexamen over te doen. Voor je het praktijkexamen af gaat leggen is er de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen. Deze tussentijdse toets zorgt ervoor dat je went aan hoe het praktijkexamen zal worden afgenomen. Daarnaast kun je tijdens de tussentijdse toets ook een vrijstelling behalen voor de speciale verrichtingen.

Het theoriecertificaat

Om zowel de tussentijdse toets als het praktijkexamen af te leggen dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat. Dit theoriecertificaat dien je te behalen door het theorie-examen goed af te leggen. Het theorie-examen leg je af op een locatie van het CBR. Tijdens het theorie-examen komen er diverse situaties uit de praktijk naar voren. Deze worden getoetst aan de hand van een meerkeuze systeem. Het examen is gesplitst in een theoretisch deel en een praktisch deel. De verkeersregels moeten immers ook getoetst worden.

Goede voorbereiding is het halve werk

Om je goed voor te bereiden op dit theorie-examen is het een goed idee om diverse oefenexamens autotheorie te maken. Deze oefenexamens autotheorie bereiden je namelijk op de perfecte manier voor op het theorie-examen. De vraagstelling die in de meeste oefenexamens worden gebruikt komen sterk overeen met de vragen in het echte examen. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

https://theorie-oefenexamen.nl/