Shift 040
Bedrijven

Agrarisch advies zorgt voor meer melk

Op ieder moment van de dag komen er nieuwe wetten en regels die worden opgesteld waardoor het onoverzichtelijk is geworden wat er wel en niet is toegestaan. Om als buitenpersoon mee te denken en de wetten en regels duidelijk te maken is er agrarisch advies. Zo kan er advies gegeven worden over het besparen op energie, het is een belangrijk punt om als boer milieubewust bezig te zijn maar het bespaart ook kosten dat weer geïnvesteerd kan worden in de boerderij.

De kosten die worden bespaard kunnen in de cowhouse geïnvesteerd worden, dit staat voor the comfort zone van de koe. Een koe heeft minimaal 3 meter ruimte nodig om in het leven goed te kunnen functioneren en daarom is de cowhouse bedacht, dit is een gecreëerde ruimte zodat de koeien zich vrij kunnen bewegen. Het is bewezen dat op de langere termijn de koe een beschikt over een betere gezondheid dat weer positief is voor de boer. Door de cowhouse minimaliseert de kans dat de koe kale hakken krijgt, dit zijn plekken die op de koe verschijnen omdat zij te lang op dezelfde zijde liggen. Het besparen van kosten is dus van groot belang, zo kan bijvoorbeeld de cowhouse geïntroduceerd worden op een boerderij.

Een cowhouse is de stalinrichting maar er zijn ook producten om de verzorging van koeien te bevorderen zoals een koeborstel. Dit is een automatische borstel die de koeien reinigt. Naast de reiniging zorgt het ook voor een huidmassage, een betere doorbloeding en het gaat de strijd aan tegen parasieten. Er zijn vele voordelen van de koeborstel maar een betere doorbloeding is een van de belangrijkste, dit betekent een betere tochtigheid maar ook meer melk. En welke boer wilt er nou niet meer melk produceren zonder dat dit ten koste gaat van de gezondheid van de koeien? Door agrarisch advies kunnen er vele problemen of hindernissen verholpen worden.

Klik hier voor de site : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl