Shift 040
Image default
Bedrijven

Meteen korte metten maken met de gasrekening

We leven in een dure tijd. Het gas is duurder dan ooit te voren en alle andere levensbehoeften zijn er niet goedkoper op geworden. Om echt korte metten met de gasrekening te maken is echter een investering nodig. Gelukkig zijn er manieren waarop iedere woningeigenaar meteen korte metten kan maken met de gasrekening.

Stap 1: Neem een energie bespaarlening

Een energie bespaar lening is de wereld in geroepen zodat het voor elke woning eigenaar mogelijk is maatregelen te treffen om energie te besparen. Een energie bespaarlening heeft een lage rente van rond de 3% die meestal aftrekbaar is van de belasting. Ook kan deze rente boetevrij worden afgelost en de lening heeft geen leeftijdsgrens. Dat betekent dat ook ouderen deze lening af kunnen sluiten. Door de maatregelen wat je dankzij de lening hebt kunnen treffen zal je energierekening omlaag gaan en met het bedrag dat je bespaart kun je de lening (grotendeels) afbetalen.

Stap 2: Isoleer je woning

Je kunt de energie bespaar lening combineren met subsidie voor het isoleren van je huis en de subsidie voor een warmtepomp of zonneboiler. Door deze fijne combinatie is het verstandig om deze lening dan ook als eerste te gebruiken voor het isoleren van je huis. Door je woning goed te isoleren verbruik je namelijk aanzienlijk minder energie om het warm te houden. Als je jouw dak, muren en kozijnen luchtdicht geïsoleerd hebt, kun je overgaan naar de volgende stap.

Stap 3: Neem een warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt een warmtepomp wel stroom, maar veel minder dan wanneer je elektrisch gaat verwarmen. Daarnaast zal je een warmtepomp aansluiten op je bestaande CV ketel en deze zal het gas verbruik geheel vervangen. Zo ben je meteen klaar met die hoge gasrekening.

Als de verwarming niet het grootste probleem is in jou huishouden kun je er ook voor kiezen om zonnepanelen of een zonneboiler aan te schaffen.

 

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp

Gerelateerde artikelen

Vind een goede loodgieter in Eibergen

Koffie

Juridische hulp bij uw ontslagsituatie van ontslagjuristen