Shift 040
Bedrijven

Niet blijven rondlopen met een ongelukkig gevoel

Was je ervan op de hoogte dat psychologie een samenstelling is van de Griekse woorden psyché en logos? Psyché betekent ziel en logos betekent gedachte. Kortgezegd is psychologie dus de wetenschap die zicht bezighoudt met de geest en het welzijn van de geest. Hoewel psychologie Delft zich voornamelijk richt op de studie van de geest van mensen worden soms ook andere intelligente dieren onderzocht, zoals dolfijnen en primaten. De gedachte achter psychologie is al zo oud, dat de Grieken zich er ook al mee bezig hielden.

Er zijn meerdere mentale klachten waar de psychologie zich op richt. Angst over het algemeen wordt behandeld, zoals angststoornissen, ernstige onzekerheden en paniekgedachten. Ook lichamelijke klachten waar niet direct een medische oorzaak voor te vinden is, kunnen worden aangestipt tijdens een behandeling psycholoog Delft. Ook voor rouwverwerking kun je bij de psycholoog terecht, mocht je daar zelf behoefte aan hebben.

Er is een veelvoud aan klachten waar niet direct een lichamelijke oorzaak voor te vinden is. Een behandeling kan dan soms lastig zijn om te vinden omdat deze nog niet eerder is beschreven. Ook in zo’n geval kan het geen kwaad een psycholoog te raadplegen. Soms schamen mensen zich om te vertellen dat ze naar een psycholoog gaan, maar dat is nergens voor nodig.

Het is net zo belangrijk om je geest gezond te houden als het is om je lichaam gezond te houden. En daarom is het helemaal niet iets om je voor te schamen als je naar een psycholoog gaat. Het is alleen maar fijn om met iemand te kunnen praten over de dingen die je dwars zitten en waar je het moeilijk mee hebt. Je hoeft het ook niet alleen op te lossen, al denk je misschien van wel. Er is altijd wel een geschikte behandeling en behandelaar voor jou te vinden.

Klik hier voor de site : http://www.psychologiepraktijkjonkman.nl/