Shift 040
Image default
Dienstverlening

Met de keuring van D-sluitingen van ekh.nl kan je veilig aan de slag

Ekh.nl staat erom bekend dat ze uitzoeken of alle zaken, onder andere de D-sluitingen, bij bedrijven die betrekking hebben op hef- en hijsmiddelen allemaal op orde zijn en in een veilige staat verkeren. De bedrijven die hiermee werken, werken meestal met apparaten die niet altijd helemaal veilig zijn. Dat komt omdat het beroep dat wordt uitgeoefend nogal kan zorgen voor wat gevaarlijke situaties, denk aan het losschieten van onderdelen van de apparatuur die zomaar vanuit een onverwachte hoek komen of het raken van een van de omstanders op het terrein met de apparaten. Om dat te voorkomen is het sowieso nodig om te werken met de juiste mensen, maar ook met de juiste apparaten en met de juiste onderdelen is van groot belang om veilig te werken op de werkvloer.

Controle door ekh.nl

Bij ekh.nl wordt er een controle uitgevoerd op alle onderdelen en onder andere ook op de D-sluitingen. Hier komt namelijk veel druk en gewicht op te staan wanneer er gebruik wordt gemaakt van de middelen en apparaten en als de rest wel werkt, maar de D-sluitingen niet in een goede staat verkeren, dan kan dat ernstige gevolgen hebben voor de machines en zijn gevaarlijke situaties niet uit te sluiten. Daarom zal er een keurmeester langs komen om te kijken naar de staat hiervan. Er wordt aan de hand van een checklist een keuring uitgevoerd.

Opstellen van een rapport

Wanneer de keurmeester van ekh.nl heeft gekeken naar alle onderdelen en ook naar de D-sluitingen, zal er een rapport worden opgesteld mocht je voldoen aan alle veiligheidseisen dan wordt dit allemaal netjes vermeld en kan je de volgende keer ook aantonen dat je een veiligheidscertificaat hebt. Mocht je hier niet aan voldoen, moet je eerst deze zaken herstellen voordat je weer door mag gaan met het werken met het product waar het over gaat. Hiermee wordt de veiligheid van iedereen die te maken heeft met het desbetreffende apparaat gewaarborgd. Dus niet alleen de bestuurder, maar ook de werknemers op de werkvloer of de mensen die hier langs lopen.