Shift 040
Financieel

De vacature Financial Controller en de rol van commercieel inzicht

Solliciteert u op de vacature Financial Controller, dan doet u een gooi naar een zeer veelzijdige functie. Uiteraard dient een financieel controller accuraat te werken en over analytische instellingen te beschikken. Daarmee is echter nog lang niet aan het gehele functieprofiel voldaan. De vacature Financial Controller is namelijk een typisch voorbeeld van een vacature die bedoeld is voor een professional met commercieel inzicht. Laat u deze functie ingevuld door iemand met commercieel inzicht, dan betekent dit dat deze persoon zijn of haar steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van uw bedrijf. In plaats van alleen analyseren wordt er ook gebouwd.

Wat houdt de competentie commercieel inzicht precies in?

Commercieel inzicht is een vaardigheid die benodigd is voor veel verschillende beroepen in de zakenwereld. Niet alleen voor marketeers en medewerkers van een salesafdeling, maar voor het gehele team dat de drijvende kracht is achter het succes van een bedrijf. Commercieel inzicht houdt in dat u begrijpt hoe de huidige markt werkt en op welke manieren u hier maximaal van kunt profiteren. Het gaat dus om bewaking van budgetten enerzijds en het nastreven van omzet anderzijds. Alleen een persoon met commercieel inzicht kan een vacature Financial Controller naar behoren invullen, om zo te kunnen anticiperen op trends en ontwikkelingen.

Commerciële competenties leiden tot verbeteringen in financiële resultaten

Plaatst u als werkgever dus een vacature Financial Controller? Dan is het van belang dat u niet alleen mikt op die ambitieuze financieel expert, maar ook op een communicatieve aanwinst die weet van bedrijfsprocessen en –strategieën. De financiële wereld is namelijk constant in beweging en dus gaat u op zoek naar iemand met én controlkwaliteiten én de vaardigheden om verbeteringen en opbrengsten te realiseren. Scope Finance is gespecialiseerd in het werven van personeel voor onder andere de vacature Financial Controller en weet dankzij zorgvuldige selectieprocessen financieel controllers met commerciële vaardigheden voor u te selecteren.

https://www.scopefinance.nl/