Shift 040
Image default
Gezondheid

Kom in actie voor Usher

Heb je wel eens gehoord van het usher syndroom? Het is een aangeboren ziekte waarbij het zicht en gehoord na verloop van tijd steeds minder wordt, tot het punt dat de drager volledig blind en doof is. De levensverwachting gaat niet achteruit, maar de kwaliteit van leven wordt wel degelijk aangetast. Alleen de gedachte al is voor vele hoogst beangstigend. Helaas weten veel te weinig mensen af van deze ziekte, waardoor en vanzelfsprekend ook geen aandacht naartoe gaat.

 

Mascotte USHIE

Om ervoor te zorgen dat steeds meer mensen kennis krijgen van het usher syndroom is de mascotte USHIE in het leven geroepen. Het is een smiley met een donkere zonnebril en een koptelefoon op, om zo het gebrek aan zicht en gehoor te symboliseren. Om ervoor te zorgen dat het ook vaker gedeeld zal worden zijn er verschillende Gifjes gemaakt die gedeeld kunnen worden via social media. Daarnaast kan ook de hashtag USHIE gebruikt worden om zo meer naamsbekendheid te creëren voor de ziekte. Wil je er nu nog een schepje bovenop doen? Dan zou je zelfs een sleutelhanger kunnen kopen. De opbrengsten hiervan gaan direct naar het wetenschappelijk onderzoek voor een mogelijke behandeling.

 

Voor en door Usher’s

Het is je inmiddels wel duidelijk dat er veel te weinig aandacht gaat naar de ziekte van usher, simpelweg omdat het niet bekend genoeg is. Ben je benieuwd naar hoe het leven van een persoon met Usher uit ziet? Zoek dan eens een lezing op van een ambassadeur. Het is heel interessant om erachter te komen hoe deze mensen hun levens leven.

 

https://ushersyndroom.nl/