Shift 040
Image default
Gezondheid

Periodiek ademen en ademstops

Sommige mensen hebben last van ademstops en periodiek ademen. Bij ademstops stoppen mensen voor zo’n tien seconden met ademen en houden het in principe in. Door dit te vaak te doen kan je slaap ernstig verstoord raken, hierdoor zal je overdag ook minder energie hebben. Door de ademstops heb je dus zowel overdag als in de avond last van. Mensen kunnen zich dan bijvoorbeeld futloos voelen en kunnen zich dan niet concentreren. Ademstops wordt ook wel slaapapneu genoemd. Slaapapneu is een onaangename en vaak irritante aandoening, die het dagelijkse leven van mensen goed kan verstoren. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om deze ademstops te verminderen. Hieronder kan je meer over ademstops lezen. Lees dus snel verder!

Ademstops en je slaappositie

Veel mensen die ‘’verkeerd’’ slapen hebben vaak ook last van ademstops. Mensen die vaak op hun rug slapen zullen vaker last hebben van de ademhalingstops. De symptomen van rug slapers zijn vaak ook nog erger dan bij mensen die een andere slaappositie hebben. Als je veel op je rug slaapt en je hebt last van ademstops, dan moet je je slaappositie veranderen. Het kan misschien wel even duren voor je deze gewoonte hebt veranderd, maar je zal het verschil snel merken.

Slaapapneu en periodiek ademen

Je kan ook periodiek ademen toepassen in je leven, hierdoor zal slaapapneu ook verminderd worden. Je kan periodiek ademen toepassen door bijvoorbeeld een speciale machine te gebruiken die je hierbij helpt. Deze speciale machine zal meer lucht in je lichaam pompen, hierdoor zal je slaap verbeteren en je slaapapneu zal worden verminderd.  

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/

Gerelateerde artikelen

Vakantie gevoel zonder op vakantie te gaan met facial rotterdam

Yoga lessen volgen bij de sportschool

Kom in actie voor Usher