Shift 040
Gezondheid

Massaal aardbeien gaan eten?

Zoals bijna iedereen wel weet is het eten van fruit erg gezond, niet voor niet schrijft de voedingswijzer ook voor dat je elke dag twee stuks fruit moet eten. Nu doen er ook allerlei verhalen de ronde over aardbeien. Zo zouden ze helpen om het cholesterolgehalte te verlagen.

In Spanje had men deze verhalen ook meegekregen en men wilde wel eens weten of dit nu allemaal wel klopte. Het werd tijd om hier eens goed onderzoek naar te doen en het lukte de wetenschappers om 23 testpersonen te strikken. De testpersonen werden een maand lang op een heus aardbeiendieet gezet. Voorafgaand aan dit dieet en na afloop werd het cholesterolgehalte gemeten en hieruit bleek dat het cholesterolgehalte echt was afgenomen. Dus zou de conclusie wel moeten zijn dat aardbeien een geschikt middel zijn tegen een te hoog cholesterol.

De onderzoekers kwamen er echter achter dat het slechts om een tijdelijk effect gaat. Nog geen twee weken nadat de testpersonen  waren afgestapt van het aardbeiendieet keerden het cholesterolgehalte weer terug naar de oude waarden. Heb je nu een te hoog cholesterol dan is het zaak om ten eerste gezondere voeding te eten. Daarnaast zijn meer bewegen en stoppen met roken ook van belang. Om je cholesterol nog meer te verlagen kun ook voedingssupplementen kopen die cholesterolverlagend. Natuurlijke supplementen hebben wetenschappelijk namelijk aangetoond te kunnen werken tegen een te hoog cholesterol. Aardbeien kun je trouwens prima blijven kopen want ze zijn wel erg gezond voor je. Ze zitten bordenvol vitaminen en voor zwangere vrouwen is het zeker een aanrader. Een aardbei bevat namelijk veel foliumzuur waarvan we weten dat het een belangrijke rol speelt bij de vroege ontwikkeling van het kind.

Het onderzoek van de Spaanse wetenschappers zal binnenkort ook verschijnen in Nederlandse wetenschappelijke dagbladen waardoor je hier nog veel meer over kunt lezen.

Klik hier voor de site : http://www.oligo-pharma.nl/