Shift 040
Image default
Sport

Is er veel vraag naar personal trainer?

Fitness heeft zich de laatste jaren ontpopt als nummer 1 sport in Nederland. Eerder was voetbal de meest populaire sport, maar deze is verschoven naar Fitness. Fitness wordt gezien als een individuele sport, waar je zelf kan bepalen wanneer je wilt gaan sporten. Mensen ervaren dit als zeer prettig, omdat het makkelijk te combineren is met werk, studie of andere bezigheden. Misschien is het je wel opgevallen in de sportschool, de personal trainers. Fitness werd populair, maar al snel kwamen veel mensen erachter dat ze niet goed wisten wat ze precies moesten doen in de sportschool. Sportscholen verkopen abonnementen aan klanten, en zien deze klanten een paar keer komen, en dan vaak ook weer afhaken. Dit komt omdat niet iedereen verstand heeft van de beste oefeningen, en hoe je tot bepaalde doelen kan komen. Voor deze problemen zijn personal trainers in de wereld gekomen. Wat doet een personal trainer eigenlijk? Is er veel vraag naar personal trainers? Hoe word je een personal trainer? De antwoorden op deze vragen kan je verder in dit artikel lezen.

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer begeleidt mensen doormiddel van coaching en kennis over zaken. Met deze coaching wilt een personal trainer samen met de klant bepaalde doelen halen. Een personal trainer kan een trainingsschema en voedingsschema maken, en kan dus voor een gestructureerd plan zorgen die een klant enorm kan helpen.  

Is er veel vraag naar personal trainers?

Zoals eerder al benoemd is fitness de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ook werd hierbij gezegd dat veel mensen geen idee hebben wat ze moeten doen, en dat er steeds meer vraag komt naar mensen die willen coachen in het fitness. De vraag naar personal trainers is de laatste jaren sterk gestegen, en met deze stijging is ook een enorme stijging te zien in het aanbod in personal trainers. Steeds meer fitnessinstellingen huren personal trainers in, en steeds meer mensen beginnen als zelfstandig personal trainer. De vraag naar personal trainers is dus hoog, maar de garantie op succes ligt lager door het grote aanbod. Als je dus personal trainer wilt worden, dan is het wel goed om hier rekening mee te houden.

Personal trainer worden

De vraag en het aanbod zijn dus hoog, maar de vraag is hoe kan je eigenlijk een personal trainer worden, en wat kan je doen om je zelf te onderscheiden van de rest van de personal trainers. Een diploma of certificaat heb je niet nodig om te starten als personal trainer, maar wil je succes hebben en serieus genomen worden, dan wordt het wel aangeraden om een opleiding te volgen. Een fitnesstrainer a opleiding is daar een perfecte opleiding voor. Hier krijg je alle basisinformatie die je moet weten als personal trainer. Verder kan je ook nog doorstuderen en de fitvak B opleiding volgen. Om je te onderscheiden is het handig om je verder te specialiseren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een cursus te doen naar vechtsporten, yoga of bootcamp. Door je aanbod te vergroten, maak je de kans ook groter dat je meer klanten binnen haalt. Daarbij zorg je ook dat je interessanter bent om in loondienst te gaan werken.