Shift 040
Image default
Woning en Tuin

De studiekamer van je kinderen inrichten doe je zo!

Het is de moeite waard even stil te staan bij de verlichting op de plaatsen waar je kinderen studeren. Natuurlijk licht biedt veel lichamelijke en fysiologische voordelen en is een belangrijke overweging bij het ontwerpen van een effectieve studieruimte.

Natuurlijk licht verbetert de concentratie

Wanneer je ogen licht waarnemen, geven ze een neurale boodschap door aan de ‘hypothalamus’, een deel van de hersenen. De hypothalamus geeft boodschappen door aan delen van de hersenen die met slaap en waakzaamheid te maken hebben, met betere concentratie en minder slaperigheid tot gevolg. Ons lichaam is ontworpen om te reageren op veranderingen in licht. Dit is ook de reden waarom duisternis belangrijk is voor de slaap, en waarom we moeilijk kunnen slapen na het browsen op onze telefoons in bed.

Het belang van natuurlijke lichtinval

Kunstlicht is duur, of kan onvolmaakt en hard zijn. Een van de voordelen die natuurlijk licht biedt is dat verlichting belangrijk is als het om lezen gaat. Natuurlijk licht helpt vermoeide ogen voorkomen. Het beïnvloedt ook onze gemoedstoestand. We weten allemaal en hebben ervaren hoe het ochtendlicht, letterlijk en figuurlijk, onze dag kan opfleuren, of wanneer we een goed verlichte kamer binnenkomen en ons gewoon ontspannen en thuis voelen. Blootstelling aan natuurlijk licht overdag leidt ook tot het ervaren van een betere slaap ’s nachts. Ook de intensiteit van het licht maakt een verschil. Als je wilt dat je kinderen hun productiviteit verhogen, kan een verandering van verlichting zeker wenselijke effecten vertonen.

Raambekleding voor de studieruimte

Wees heel voorzichtig bij het kiezen van de raambekleding die licht binnenlaat. Je moet ervoor zorgen dat je de raambekleding kiest die de warmte en schadelijke stralen buiten kan houden. Studeren bij schemerig licht kan hoofdpijn, vermoeide ogen, pijn in de nek en dubbel zien veroorzaken. Behalve invloed op het gezichtsvermogen heeft slechte verlichting ook een groter effect op de biologische functies en emoties van je kinderen.

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Lichtdoorlatende plisségordijnen met een honingraat plooi komen op de proppen met een hoge R-waarde. R-waarde bepaalt de weerstand van het raam tegen warmtegeleiding. Lichtdoorlatende plisségordijnen laten een grote hoeveelheid licht door en beschermen je ook tegen hitte en schadelijke stralen. Ze zien er elegant uit en geven een mooie uitstraling aan de studeerkamer van je kind. Deze plisségordijnen zijn zeer energiezuinig en kunnen helpen de energierekening te verlagen.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen hebben doorschijnende transparante stoffen die het meeste licht binnenlaten en worden vaak gecombineerd met lichtfilterende stoffen om schadelijke UV-stralen te blokkeren terwijl je toch kunt genieten van het prachtige natuurlijke uitzicht buiten je raam. Duo rolgordijnen filteren het natuurlijke licht en brengen een aangename sfeer in de studieruimte.

Lamellen

Verticale Jaloezieën zien er modern en strak uit. Ze zijn een ideale keuze voor grote en lange ramen. Deze verticale lamellen bieden zowel privacy als lichtregulering en helpen ook bij de isolatie. Verticale lichtfilterende jaloezieën scheppen een aangename sfeer voor je studeerkamer of klaslokaal.

Rolgordijnen

Deze rolgordijnen hebben lichtfilterende, verduisterende en zonwerende stof opties om uit te kiezen. Voor beeldschermen kun je met lichtdoorlatende rolgordijnen de kamer donkerder maken met verduisterende stoffen, en als je van natuurlijk licht wilt genieten kun je kiezen voor de lichtdoorlatende stoffen.

Koop deze soorten raambekleding voor je huizen en klaslokalen en geniet van de voordelen van het natuurlijke licht.

 

https://www.raamdecoratie.com