Shift 040
Zakelijk

OR training voor een goede ondernemersraad

 

Een ondernemersraad (OR) is een raad die het personeel vertegenwoordigt tijdens gesprekken met bijvoorbeeld de manager. De raad houdt zich dan bezig met de zaken die van belang zijn voor het personeel. Daarom moet een ondernemersraad ook goed samengesteld zijn. Het is verplicht om vanaf een werknemersaantal van 50 een raad op te zetten. Dit is om te voorkomen dat er teveel vragen naar de ondernemer gaan. Het verschilt per grootte van het werknemersaantal hoeveel leden er in de OR moeten zitten:

  • 50 – 100 werknemers = 5 leden
  • 100 – 200 werknemers = 7 leden
  • 200 – 400 werknemers = 9 leden
  • 400 – 600 werknemers = 11 leden
  • 600 – 1000 werknemers = 13 leden
  • 1000 – 2000 werknemers = 15 leden

Het verschilt dus enorm per organisatie hoeveel leden er in een OR moeten zitten.

Een OR training volgen

Om de kwaliteit van een OR goed te krijgen is het belangrijk om een OR training te volgen. Bij deze training leert men hoe u het beste als vertrouwenspersoon kan optreden, hoe u moet communiceren maar ook hoe u effectief kan vergaderen. Het is belangrijk dat ook de vergaderingen allemaal effectief zijn. Daarom is een training erg van belang voor de leden van een ondernemersraad. Als ondernemers is het ook fijn om deze raad bij het bedrijf te hebben. Op deze manier kunt u namelijk zo goed mogelijk de kwaliteit van de werkomgeving verbeteren.

Waar vindt u trainingen?

Als u op zoek bent naar een OR training dan kunt u het beste via het internet gaan zoeken. Hier vindt u namelijk erg veel informatie over een OR training en wat u hier precies leert. Er zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt. Het is belangrijk dat u gaat zoeken naar een OR training bij u in de buurt.

Klik hier voor de site : http://www.academy4-or.nl/or-trainingen/