Shift 040
Image default
Zakelijk

Thuiswerken vervelend? Bekijk het postitief met deze voordelen!

Thuiswerken leek eerst een utopie: Nooit meer naar werk en altijd ontspannen werken vanuit je eigen woning. In de praktijk valt dit voor sommigen vies tegen en dat begrijpen we maar al te goed. Niet iedereen wil altijd thuis zitten en pakketten voor de buren aannemen. Ook als buren aan het verbouwen zijn kan het erg vervelend of zelfs onmogelijk zijn om thuis productief te werken. Tel daarbij op de nodige stress die de coronacrisis met zich meebrengt en je hebt een recept voor een slechte dag. Toch is het niet allemaal slecht. Er zitten namelijk een aantal grote voordelen aan thuiswerken! In dit artikel proberen we je dag net iets beter te maken. Speciaal voor alle thuiswerkers die het even lastig hebben.

Je hebt echt pauze. Geen collega’s. Geen gezeur.

Je pauze is eindelijk weer echt van jou. Waar je op kantoor vaak te maken hebt met collega’s die wat van je willen kan je thuis lekker in alle rust een ommetje maken. Geen vragen over die ene Excel sheet, geen geroddel, geen negativiteit. 

Gebruik de pauze tijd die je van jouw werkgever krijgt ook echt even om eruit te gaan. Neem je broodje in de hand en loop een blokje om. Heerlijk als de zon schijnt en minstens zo belangrijk als het wat minder lekker weer is. 

Zeker als je weken achter elkaar thuis zit moet je er tussen de middag echt even uit. Als je het niet voor de frisse neus doet, doe het dan voor je mentale gezondheid

Jij bent opeens de interieur ontwerper van je werkplek

Weg met saaie grijze stoelen en smaakloze bureaus van fineer. Thuis mag je zelf kiezen welk bureau je gebruikt en op welke stoel jij de dag doorbrengt. Kies bijvoorbeeld een voor speels ontworpen ergonomische bureaustoel om je thuiswerkplek op te fleuren. 

Bloemen en andere planten zijn ook goed voor je mentale gezondheid. Zet daarom in de ruimte waar je werkt een mooie bos bloemen neer. Kost wel wat maar daar krijg je een hoop voor terug. Andere planten zijn naast je mentale gezondheid ook goed voor je lichamelijke gesteldheid. Zo zetten planten co2 om in zuurstof waardoor de luchtkwaliteit van de ruimte omhoog gaat. Zeker als je dag in dag uit in dezelfde ruimte zit is het belangrijk dat de luchtkwaliteit op zijn minst op pijl is. 

Reistijd is verleden tijd en jij mag bepalen wat je met de gewonnen tijd doet

Door thuis te werken heb je helemaal geen reistijd meer. Nul komma nul! Bedenk maar eens wat je gaat doen met de tijd die je opeens over hebt. Hoe verder je normaal gesproken naar werk moet reizen hoe groter het voordeel. Zo kan je met een uur reistijd het huis schoonmaken, even wat in de tuin doen of gewoon een aflevering van je favoriete series kijken. Of doe eens sportief en start met hardlopen, hartstikke goed voor je en je kan het doen waar en wanneer je maar wil.

Klik hier voor de site :