Shift 040
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Ik ben sinds kort werkzaam bij een incassobureau als incassomedewerker. Na vier jaar mbo heb ik besloten dat ik eerst een tijdje wil werken voordat ik verder ga studeren. Daarnaast is het ook goed voor mijn curriculum vitae als ik ook al werkervaring heb. Vandaar dat ik twee weken geleden ben begonnen als incassomedewerker.

Werken bij een incassobureau

Tot nu toe bevalt het werken bij een incassobureau mij wel, het is niet heel erg intensief aangezien ik vrijwel de hele dag achter het bureau zit. Dat is wel heel erg wennen, vijf dagen in de week van half negen tot vijf werken, op school was het toch allemaal wel gemakkelijker. Dat neemt niet weg dat ik liever werk dan dat ik op school zit, het scheelt natuurlijk wel als je een full-time inkomen hebt. Mijn eerste salarisstrookje moet nog komen, maar ik zit er nu al naar uit te kijken. Aangezien ik nog bij mijn ouders woon zal het geld niet op gaan aan maandelijkse kosten.

Administratief werk

Het werk wat ik nu doe bij het incassobureau is vooral administratief, het is niet erg ingewikkeld. Dat is wel een belangrijke reden dat ik straks wel verder wil studeren en naar het HBO zal gaan. Met de mbo-opleiding die ik nu heb gevolgd zal ik nooit veel verantwoordelijkheden kregen in mijn loopbaan, het zal altijd grotendeels administratief werk blijven. Dat is natuurlijk niet wat ik graag wil, zeker niet omdat ik van mezelf weet dat ik het in me heb om een HBO-opleiding af te ronden. Ik weet alleen nog niet welke opleiding het dan zal gaan worden.

Doorstuderen

Rechten lijkt mij op zich wel interessant om te gaan studeren, alleen denk ik niet dat HBO-rechten mij ver zal gaan brengen. Daarvoor is de universiteit toch meer geschikt om er een goede baan aan over te houden. Toch neemt dat niet weg dat het wel eens interessant kan zijn om te zien of de opleiding wat voor mij is, ik zal altijd nog door kunnen stromen naar de universiteit.

Klik hier voor de site : https://incassoadvocaten.nl/