Shift 040
Image default
Auto’s en Motoren

Bijtelling 2021 elektrische auto

De bijtellinghttps://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/bijtelling-2021/ over de elektrische auto is gunstig. Vandaar dat de elektrische auto gewild is onder zakelijke rijders. Echter, in 2021 gaat de bijtelling over de elektrische auto weer iets omhoog. Bent u direct op zoek naar een elektrische auto met lage bijtelling? Dan is 2020 het jaar om nog te profiteren, want in 2021 wordt de bijtelling met 4 procent verhoogd.

 

Brandstofauto tegenover elektrische auto

Waar over de brandstofauto een bijtelling geldt van 22 procent, bedraagt dit voor een elektrische auto slechts 8 procent. Die 8 procent geldt over een bedrag tot € 45.000. Over de meerwaarde geldt wel een bijtelling van 22 procent. Een groot verschil in bijtelling dus tussen brandstof- en elektrische voertuigen. Voor zakelijke rijders is een elektrische auto financieel aantrekkelijk.

 

Bijtelling in 2021 hoger

De bijtelling wordt in 2021 verhoogd van 8 procent naar 12 procent. Die 12 procent geldt over een bedrag tot € 40.000. Over de meerwaarde geldt wederom het bijtellingspercentage van 22 procent, net als bij brandstofvoertuigen. Een auto met Datum Eerste Tenaamstelling (DET) van 2020 levert dus nog een extra voordeel op. Liever in 2021 pas kiezen voor een elektrische auto? Het kabinet wil de verkoop van elektrische auto’s stimuleren en heeft daarom het aanbod waarbij subsidie teruggevraagd kan worden op de elektrische auto, zowel voor nieuwe als tweedehands auto’s. Vraag tot € 4.000 euro terug bij de verkoop van een elektrische auto.

 

Liever geen bijtelling?

Liever helemaal geen bijtelling betalen? Dan kan door gebruik te maken van een blackbox in de auto. De blackbox registreert alle ritten automatisch en verstuurt de gegevens naar uw eigen online account. De blackbox registreert een sluitende ritregistratie met daarin start- en stopadressen, begin- en aankomsttijd, kilometerstanden en meer. Bovendien zit er een keurmerk RRS verbonden aan de blackbox, waardoor de ritregistratie zo ingeleverd kan worden bij de fiscus mocht u een controle krijgen.

 

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/bijtelling-2021/