Shift 040
Image default
Auto’s en Motoren

De beste manieren om uw caravan te verkopen

Tips bij het verkopen van een caravan

Indien u afstand wilt doen van uw trouwe caravan die u overal naartoe mee heeft genomen kunt u erover denken om uw caravan te gaan verkopen of inruilen. Een caravan verkopen doet u niet zomaar. Hierbij komen verschillende aspecten kijken zoals waardebepaling, de manier van adverteren en het plannen van eventuele bezichtigingen voor potentiële kopers. Voor een caravan verkopen moet goed worden bepaald voor welke prijs hij weggaat. Dit is onder andere afhankelijk van bouwjaar, merk en type caravan maar ook van de staat van de caravan. Van belang is dat u een professionele advertentie laat plaatsen, eventueel met behulp van een bemiddelaar of caravan makelaar. Hou rekening met eventuele kosten voor de advertentie en bemiddelaar.

Informatie en adverteren

Om klanten zo goed mogelijk te informeren is het altijd noodzakelijk om onder andere het bouwjaar, afmetingen, indelingen, kentekeninformatie, leefbaarheid door jaren gebruik en staat van kwaliteit te vermelden. Een caravan waarin veel gerookt is kan bijvoorbeeld nog naar rook of muf ruiken. Het is in dat geval sowieso handig de caravan helemaal schoon te maken en er een luchtverfrisser in te hangen. De presentatie in de advertentie kan door een professionele fotograaf worden gedaan. Zorg er wel voor dat de caravan eruitziet als in de originele staat en berg persoonlijke eigendommen op.

Klanten trekken en bezichtigen

Een caravan verkopen gaat niet over een nacht ijs. Natuurlijk kunt u wel sneller verkopen met de juiste presentatie en aantrekkelijke foto’s. Hoe nieuwer de caravan hoe hoger de waarde mag zijn. Is de caravan uitgeleefd dan moet dat er ook duidelijk bij worden vermeld en zal een passende prijs moeten komen. Op verschillende sites zijn ook verkoopwaarden van caravans te vergelijken per type, model en merk plus bouwjaar. Eventuele extra’s in de caravan worden ook meegenomen in de waardebepaling. Om transparant tegenover klanten te zijn kunt u uw caravan door mogelijke kopers laten bezichtigen. Zo kunnen ze gelijk de caravan zien in de daadwerkelijke staat met alles erop en eraan. Maak hiervoor wel tijd vrij zodat kopers langs kunnen komen wanneer het hen het beste uitkomt. Als u de caravan verkopen dan is het ook handig een kleine rondleiding bij de bezichtiging te geven. Ook bij foto’s dienen er zowel foto’s van de binnenkant als nette foto’s van de buitenkant van de caravan te worden gemaakt. Denk aan het totaalplaatje, close-up, ruimte en detailfoto’s.