Shift 040
Image default
Eten en drinken

Hoe werkt een magnetron: alles wat je moet weten

Denk je erover na om een magnetron aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten. Want hoe werkt een magnetron precies, welke gerechten kun je hierin verwarmen en waar schaf je een goede magnetron aan? En wist je dat je de magnetron voor veel meer kunt gebruiken dan het opwarmen van eten? Hier lees je alles wat je moet weten over de werking van een magnetron.

Hoe werkt een magnetron?

Een magnetron werkt vrij eenvoudig. De magnetron verhit eten met microgolven. Deze zijn totaal ongevaarlijk. Deze golven zorgen ervoor dat de vochtdeeltjes in het eten in beweging komen. Hierdoor ontstaat wrijving; dit zorgt er voor dat er snel warmte vrijkomt. Eten opwarmen in de magnetron gaat dan ook veel sneller dan in de pan.

 

Je gebruikt de magnetron waarschijnlijk het meest voor het opwarmen van eten. Maar wist je dat het ook heel goed mogelijk is om gerechten te bereiden in de magnetron? Onder andere kipfilet, gehakt en vis, maar ook groenten kunnen bereid worden in dit apparaat. Met het juiste vermogen kun je een heerlijke magnetronmaaltijd op tafel zetten. Vaak staat er precies aangegeven welk vermogen de juiste keuze is voor welke voeding.

De belangrijkste voordelen van een magnetron

Een magnetron aanschaffen brengt een aantal voordelen met zich mee. In de eerste plaats kun je hier heel veel mee: eten ontdooien, opwarmen en bereiden. Maar het is ook nog eens een hele makkelijke hulp bij het snel opwarmen van dranken zoals melk. En dankzij de aanwezigheid van het draaiplateau in de magnetron wordt je eten van alle kanten verwarmd. Ga jij een magnetron aanschaffen? Er zijn tal van magnetrons te koop bij verschillende winkels, in diverse prijscategorieën. Onze tip, vergelijk de beste aanbiedingen. Er is dus voor ieder wat wils te vinden!