Shift 040
Image default
Telefonie

Hoe sterk zijn de nieuwe iPhone 13 toestellen?

Apple onthulde dinsdag vier nieuwe iPhones, een nieuwe Apple Watch en nieuwe iPads tijdens een virtueel media-evenement dat werd gehouden vanuit Californië. De nieuwe smartphones – de iPhone 13 mini, de iPhone 13, de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max – bevatten geen baanbrekende ontwerpwijzigingen of functies, althans in vergelijking met de 5G-aankondiging van vorig jaar. Wel maken de drie cameralenzen achterop de Pro-modellen indruk. Benieuwd wat je van de nieuwste iPhone toestellen kunt verwachten en of er al iPhone hoesjes besteld kunnen worden? In dit artikel kom je daar achter!

De belangrijkste specificaties van de Pro-modellen

De duurdere iPhone Pro-lijn was misschien wel het hoogtepunt van Apple’s evenement, althans onder de iPhones. De 6,1-inch iPhone 13 Pro en 6,7-inch iPhone 13 Pro Max zijn voorzien van de nieuwe, krachtige A15 Bionic-chip van Apple. Het geeft de iPhone verbeterde machine learning-mogelijkheden, zoals realtime video-analyse en de mogelijkheid om tekst in foto’s te analyseren. Ook hebben ze een efficiënter OLED-scherm met ondersteuning voor ProMotion. Daarnaast is er ook gekeken naar de accuduur en is het ze gelukt om deze te verbeteren. Gemiddeld kun je rekenen op een accuduur van 1,5 uur bij de iPhone 13 Pro en 2,5 uur langer bij de iPhone 13 Pro Max. De prijzen? De iPhone 13 Pro is verkrijgbaar vanaf €1159 en de Pro Max kost €100 meer. Vanaf 24 september liggen de toestellen in de winkel, maar je kunt ook een pre-order plaatsen.

De iPhone 13 mini houdt dezelfde prijs als voorheen

Voor €809 (128 GB capaciteit) kun je de eigenaar worden van de kleinste telg uit de iPhone 13-serie. Ook de iPhone 13 mini wordt geleverd met dezelfde A15 Bionic-chip als de Pro-lijn. Het heeft een systeem met twee cameralenzen die diagonaal zijn geplaatst. Ook beschikt de iPhone 13 mini over een accu die langer meegaat. Andere updates zijn onder meer een efficiënter scherm, een nieuwe 5G-chip en een tool genaamd Cinematic Mode, die lijkt op de populaire portretmodus, maar dan voor video’s! De iPhone 13 en iPhone 13 mini komen in vijf nieuwe kleuren: roze, blauw, zwart, wit en rood. Met deze toestellen kun je dus zeker kleur bekennen.

Waarom een telefoonhoesje zo belangrijk is

Een van de belangrijkste dingen die elke smartphonegebruiker wil, is genieten van de technische functies van de iPhone 13. Hedendaagse smartphones zijn gevoelig voor breuk en vereisen daarom een stevig hoesje iPhone 13 Pro ter bescherming van de matglazen behuizing en roestvrijstalen zijkant. Een telefoonhoesje werkt als een beschermlaag om de levensduur van het toestel te verlengen.